Σε φάση ολοκλήρωσης το έργο αντιπλημμυρικής θωράκισης στην Αγία Φιλοθέη Αμαρουσίου


Το έργο απορροής ομβρίων υδάτων στην περιοχή της Αγίας Φιλοθέης Αμαρουσίου βρίσκεται πλέον σε στάδιο ολοκλήρωσης, με τις εργασίες να επικεντρώνονται αυτή την περίοδο στην οδό Αγίου Όρους. Το συγκεκριμένο έργο, που χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Αττικής, στοχεύει στην ενίσχυση του δικτύου αντιπλημμυρικής προστασίας, αναβαθμίζοντας παράλληλα τα υφιστάμενα τμήματα του συστήματος αποχέτευσης ομβρίων σε βασικές οδούς της περιοχής.

Αυτοψία του δημάρχου και προοπτικές του έργου

Την πορεία των εργασιών επιθεώρησε πρόσφατα ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Θεόδωρος Αμπατζόγλου, συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Επαμεινώνδα Γαρδέλη, στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας και εκπροσώπους της αναδόχου εταιρείας. Κατά τη διάρκεια της αυτοψίας, ο δήμαρχος ενημερώθηκε αναλυτικά για το χρονοδιάγραμμα και τα εναπομείναντα βήματα έως την πλήρη ολοκλήρωση της παρέμβασης.

Η κατασκευή νέων αγωγών και η αναβάθμιση του δικτύου κρίθηκαν απαραίτητες λόγω των προβλημάτων που είχαν διαπιστωθεί κατά το παρελθόν, ιδίως σε περιόδους έντονης βροχόπτωσης, όπου παρατηρούταν συσσώρευση υδάτων σε κατοικίες, επιχειρήσεις και κοινόχρηστους χώρους της Αγίας Φιλοθέης.

Σημαντική αναβάθμιση υποδομών με οφέλη για τους κατοίκους

Το έργο αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου σχεδιασμού για την αντιπλημμυρική θωράκιση του Αμαρουσίου, καθώς η περιοχή έχει χαρακτηριστεί ως ευάλωτη σε φαινόμενα συσσώρευσης όμβριων υδάτων. Με την ολοκλήρωση των εργασιών, αναμένεται σημαντική βελτίωση στη διοχέτευση των νερών της βροχής, περιορίζοντας τον κίνδυνο πλημμυρικών φαινομένων και προστατεύοντας τόσο τις ιδιοκτησίες όσο και τους δημόσιους χώρους.

Η υλοποίηση του έργου αποτυπώνει τη συνεργασία ανάμεσα στη δημοτική αρχή και την Περιφέρεια Αττικής, με στόχο την ενίσχυση της ασφάλειας και της ποιότητας ζωής των κατοίκων.

- Advertisement -spot_img

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Τελευταία άρθρα