Κορωνοϊός: Αμέσως μετά τα Χριστούγεννα τα εμβόλια στην Ελλάδα

Προτεραιότητα, όπως έχει τονισθεί, θα δοθεί στους υγειονομικούς

Την επόμενη ημέρα των Χριστουγέννων αναμένεται να φτάσουν οι πρώτες δόσεις των εμβολίων στην Ελλάδα, ώστε να αρχίσουν άμεσα οι πρώτοι εμβολιασμοί.

Σύμφωνα με τις μέχρι τότε πληροφορίες στις 26 Δεκεμβρίου θα έρθουν στη χώρα μας οι πρώτες παρτίδες από το εμβόλιο ώστε να αρχίσει η διαδικασία άμεσα να αρχίσουν οι εμβολιασμοί.

Προτεραιότητα, όπως έχει τονισθεί, θα δοθεί στους υγειονομικούς ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσουν τα άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

Ο στόχος είναι να μην υπάρξουν καθυστερήσεις στην έναρξη των εμβολιασμών και προς αυτόν τον σκοπό άλλωστε έχουν ετοιμαστεί και οι σχετικές φόρμες συναίνεσης που θα χορηγούνται στα εμβολιαστικά κέντρα.

Στις 27 Δεκεμβρίου οι πρώτοι εμβολιασμοί

Νωρίτερα μέσα στην ημέρα η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν αποκάλυψε πως όλες οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα αρχίσουν σχεδόν ταυτόχρονα τους εμβολιασμούς. Και συγκεκριμένα η διαδικασία θα αρχίσει στις 27 Δεκεμβρίου.

«Στις 27, 28 και 29 Δεκεμβρίου θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί σε όλη την ΕΕ», έγραψε η φον ντερ Λάιεν στο Twitter.

Επισπεύδουν τις διαδικασίες

Από εκεί και πέρα, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων θα επισπεύσει κατά περίπου μια εβδομάδα τη συνεδρίασή του για τη γνωμοδότηση και την πιθανή έγκριση του εμβολίου της Moderna κατά του κορονοϊού.

Οι Αμερικανοί παρασκευαστές έστειλαν πρόσθετα δεδομένα γρηγορότερα από το αναμενόμενο, και έτσι ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων θα συνεδριάσει εκτάκτως στις 6 Ιανουαρίου, με σκοπό τη γνωμοδότηση για το εμβόλιο της Moderna.

Σημειώνεται πως η συνεδρίαση ήταν κανονικά προγραμματισμένη για τις 12 Ιανουαρίου, ενώ εφόσον εγκριθεί το εμβόλιο της Moderna θα είναι το δεύτερο, που παίρνει άδεια κυκλοφορίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Επόμενη Δημοσίευση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμφωνώ με τους Όρους χρήσης - Πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας.