syneidisi ONline
34.1 C
Athens
Τετάρτη, 22 Ιουλίου, 2026
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Η επιστήμη και η πρόληψη πάει στους χώρους διασκέδασης

    Στο Φεστιβάλ Pint of Science η Eπιστημονικά Yπεύθυνη της «ΠΡΟΝΟΗ»

    Από τις 14 έως και τις 16 Μαϊου 2018, για πρώτη φορά στην Ελλάδα και για τέταρτη φορά διεθνώς, 40 νέοι καταξιωμένοι έλληνες και ξένοι ερευνητές και επιστήμονες από όλα τα επιστημονικά πεδία πραγματοποίησαν ομιλίες για το αντικείμενό τους σε κεντρικά μπαρ της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης και απάντησαν στις ερωτήσεις του κοινού.

    Η δράση έγινε παράλληλα τις ίδιες ημέρες σε άλλες 20 χώρες του κόσμου στο πλαίσιο του Pint of Science, μιας γιορτής της επιστήμης η οποία έχει καθιερωθεί στο εξωτερικό. Στόχος των ερευνητών και των επιστημόνων είναι να φέρουν την κοινωνία κοντά στην επιστημονική γνώση με τρόπο απλό και άμεσο κι όλα αυτά στο οικείο και φιλικό περιβάλλον ενός χώρου διασκέδασης.

    Η Eπιστημονικά Yπεύθυνη του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων Δ.Κηφισιάς – ΟΚΑΝΑ «ΠΡΟΝΟΗ», κα Σωτηρία Μακαρώνη, Ψυχολόγος Υγείας και Υπ. Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών συμμετείχε στην παραπάνω πρωτότυπη πρωτοβουλία με μια ομιλία με θέμα τις “Εξαρτήσεις στον κόσμο της Ψηφιακής Εποχής” στις 14.5.2018, ημέρα έναρξης του φεστιβάλ Pint of Science στην ενότητα Beautiful mind – νευροεπιστήμη, ψυχιατρική και ψυχολογία μαζί με άλλους ομιλητές που ανέλυσαν θέματα όπως το Alzheimer, το σεξ και ο κύκλος ζωής της οικογένειας και η λειτουργία των 2 ημισφαιρίων του ανθρώπινου εγκεφάλου.

    Για πληροφορίες για την θεματολογία και τους χώρους υλοποίησης του Pint Of Science επισκεφθείτε την ιστοσελίδα http://pintofsciencegr.wixsite.com/2018.

    - Advertisement -spot_img

    ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

    Τελευταία άρθρα