Εγκρίθηκε η πρόταση για το νέο πολεοδομικό σχέδιο στην Κηφισιά

Το Δημοτικό Συμβούλιο Κηφισιάς ενέκρινε κατά πλειοψηφία την πρόταση της Γνωμοδοτικής και Διακομματικής Επιτροπής για το Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο (ΤΠΣ) της Δημοτικής Ενότητας Κηφισιάς, κατά τη μονοθεματική συνεδρίαση της 28ης Ιουλίου. Η απόφαση αυτή σηματοδοτεί ένα σημαντικό βήμα στην πορεία πολεοδομικής αναβάθμισης της περιοχής, καθώς το ΤΠΣ αναμένεται να διαμορφώσει το πλαίσιο ορθολογικής χωροταξικής ανάπτυξης, βασισμένο σε σύγχρονες ανάγκες και προοπτικές.

Εναλλακτικά σενάρια και δημόσια διαβούλευση

Στη συνεδρίαση παρουσιάστηκαν εναλλακτικά σενάρια για το νέο πολεοδομικό σχέδιο από την ομάδα των μελετητών, ενώ ακολούθησε συζήτηση και διατύπωση θέσεων από τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου. Η διαδικασία προβλέπει και δεύτερο στάδιο διαβούλευσης, κατά το οποίο θα συγκεντρωθούν πρόσθετες παρατηρήσεις και προτάσεις από φορείς και κατοίκους, πριν τη διαμόρφωση της τελικής πρότασης.

Στοχεύσεις και επόμενα βήματα

Η ολοκλήρωση του ΤΠΣ θεωρείται κρίσιμη για τον πολεοδομικό σχεδιασμό πρώτου επιπέδου στη Δ.Ε. Κηφισιάς, ώστε να προκύψει ένα σαφές πλαίσιο για τις χρήσεις γης, την προστασία του περιβάλλοντος, τις ανάγκες υποδομών και τις προοπτικές βιώσιμης ανάπτυξης. Η πλειοψηφική έγκριση της πρότασης από το Δημοτικό Συμβούλιο ανοίγει τον δρόμο για τις επόμενες φάσεις: την επεξεργασία των προτάσεων που θα υποβληθούν στη διαβούλευση και την τελική διαμόρφωση του σχεδίου, προτού αυτό τεθεί προς οριστική έγκριση από τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας.

Η εξέλιξη αυτή αναμένεται να έχει ουσιαστικό αντίκτυπο τόσο στην καθημερινότητα των κατοίκων όσο και στην αναπτυξιακή προοπτική της ευρύτερης περιοχής της Κηφισιάς.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Τελευταία άρθρα