Υποχρηματοδότηση δήμων, ζητά επιστροφή παρακρατηθέντων ο δήμαρχος Χαϊδαρίου

Ακολουθήστε στην Google το Syneidisi.com και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τους Δήμους της Αττικής, την Ελλάδα και τον κόσμοΠροσθέστε το Syneidisi.com στη Google (ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Στη Γενική Συνέλευση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής, ο δήμαρχος Χαϊδαρίου Μιχάλης Σελέκος κατήγγειλε την «τεράστια υποχρηματοδότηση» των δήμων και ζήτησε την άμεση απόδοση του συνόλου των θεσμοθετημένων πόρων του νόμου 3852/2010, καθώς και την επιστροφή των παρακρατηθέντων ποσών. Η παρέμβαση έγινε στο πλαίσιο της συνεδρίασης της ΠΕΔΑ, όπου, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου Χαϊδαρίου, ο κ. Σελέκος τόνισε την επείγουσα ανάγκη για επαρκή χρηματοδότηση των ΟΤΑ. Το αίτημα εστιάζει στην αποκατάσταση των πόρων που, όπως υπογράμμισε, έχουν παρακρατηθεί από τους δήμους και περιορίζουν την τοπική αυτοδιοίκηση στην εκπλήρωση των αρμοδιοτήτων της.

Αιτήματα προς την κεντρική διοίκηση

Κατά την παρέμβασή του, ο δήμαρχος Χαϊδαρίου ανέδειξε ότι η έλλειψη πόρων επηρεάζει την καθημερινή λειτουργία των δήμων και την παροχή υπηρεσιών προς τους πολίτες. Στο επίκεντρο βρέθηκε ο νόμος 3852/2010, για τον οποίο ο κ. Σελέκος ζήτησε να αποδοθούν πλήρως οι θεσμοθετημένοι πόροι που προβλέπει, χωρίς διαρκείς μειώσεις ή παρακρατήσεις. Η επιστροφή των παρακρατηθέντων, όπως επισήμανε, πρέπει να είναι άμεση ώστε οι δήμοι να καλύψουν λειτουργικές ανάγκες και επενδυτικές προτεραιότητες.

Η παρέμβαση του δημάρχου Χαϊδαρίου εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πλαίσιο διεκδικήσεων των αιρετών για ενίσχυση της χρηματοδότησης των ΟΤΑ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο κ. Σελέκος ζήτησε επίσης πολιτική δέσμευση από τα όργανα της ΠΕΔΑ, προκειμένου να προωθηθούν πιο συγκεκριμένες πρωτοβουλίες προς την κεντρική διοίκηση. Η τοποθέτησή του δεν προσδιόριζε συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα για τις ενέργειες που προτείνει, ωστόσο ανέβασε εκ νέου στο προσκήνιο το ζήτημα των πόρων της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Η Γενική Συνέλευση της ΠΕΔΑ αποτελεί φόρουμ όπου οι δήμαρχοι της Αττικής διατυπώνουν κοινές προτάσεις και αιτήματα προς την κεντρική εξουσία. Η ανακοίνωση του Δήμου Χαϊδαρίου περιορίζεται στην περιγραφή της παρέμβασης του κ. Σελέκου και των βασικών αιτημάτων του για απόδοση των θεσμοθετημένων πόρων και επιστροφή παρακρατηθέντων, χωρίς περαιτέρω λεπτομέρειες για τις επόμενες κινήσεις των εμπλεκομένων φορέων.

Ακολουθήστε στην Google το Syneidisi.com και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τους Δήμους της Αττικής, την Ελλάδα και τον κόσμοΠροσθέστε το Syneidisi.com στη Google (ανοίγει σε νέα καρτέλα)
- Advertisement -spot_img

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Τελευταία άρθρα