Τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν ύστερα από βίαιη συμπλοκή στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου, στον χώρο του Τμήματος Μαθηματικών. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, στην αντιπαράθεση φέρεται να ενεπλάκησαν άτομα που ανήκουν σε διαφορετικές φοιτητικές παρατάξεις, ενώ στο σημείο αναπτύχθηκαν ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας.
Τα γεγονότα όπως περιγράφονται
Το επεισόδιο εκτυλίχθηκε όταν ομάδα περίπου 50 ατόμων, με καλυμμένα χαρακτηριστικά και φορώντας κράνη, εισέβαλε σε κτίριο της Πανεπιστημιούπολης, προκαλώντας ένταση. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν εμπλοκή μελών των παρατάξεων ΕΑΑΚ και ΠΑΣΠ, με τη σύγκρουση να λαμβάνει χώρα κοντά στις εγκαταστάσεις του Μαθηματικού Τμήματος.
Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκαν τρεις άνθρωποι. Ένας φέρεται να δέχθηκε χτύπημα με τσεκούρι στο κάτω άκρο, ενώ δύο άτομα υπέστησαν εγκαύματα από ρίψεις αυτοσχέδιων εκρηκτικών (μολότοφ). Η εικόνα από το σημείο, όπως περιγράφεται από τις ίδιες πηγές, αποτυπώνει έντονη κινητικότητα και εκτεταμένη αναστάτωση.
Ανταπόκριση αρχών και κατάσταση τραυματιών
Μετά το περιστατικό κινητοποιήθηκαν άμεσα αστυνομικές δυνάμεις, με άνδρες των ΜΑΤ και της ΟΠΚΕ να αναπτύσσονται στην Πανεπιστημιούπολη για την αποκατάσταση της τάξης. Παράλληλα, δύο ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ μετέφεραν τους τραυματίες στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» για την παροχή ιατρικής φροντίδας.
Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, η κατάσταση της υγείας των τραυματιών δεν εμπνέει ανησυχία. Οι αρχές παραμένουν σε επιφυλακή για την αποτροπή νέων εντάσεων, ενώ αναμένονται επίσημες ενημερώσεις για τα αίτια και τις συνθήκες της συμπλοκής.
Οι πληροφορίες προέρχονται από αστυνομικές πηγές και τις πρώτες περιγραφές από το σημείο. Περισσότερα στοιχεία αναμένονται εφόσον ολοκληρωθεί η αρχική αποτύπωση του συμβάντος από τις αρμόδιες υπηρεσίες.