Από το Αίγιο στο Χαλάνδρι ταξίδεψαν οι τρεις αιωνόβιες ελιές που βρήκαν τη θέση τους σε κεντρικά σημεία της πόλης για να συνεχίσουν την αναμέτρησή τους με το χρόνο.
Η δράση σχεδιάστηκε από την ΕΡΓΟΣΕ, χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο και αφορά τη μεταφορά αιωνόβιων δέντρων που θυσιάστηκαν στο πλαίσιο των απαλλοτριώσεων για την επέκταση των σιδηροδρομικών γραμμών. Στόχος η διαφύλαξη του πολύτιμου φυτικού κεφαλαίου του τόπου μας, που αποτελεί πηγή ζωής.
Τα αιωνόβια δέντρα τοποθετήθηκαν στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως, στη συμβολή με τη οδό Σαρανταπόρου, στην πλατεία Κιοσσέ στο Πολύδροσο και στο πάρκο της οδού Εδέσσης και Ολύμπου στην Τούφα.
«Ευχαριστώ ιδιαίτερα την διοίκηση της ΕΡΓΟΣΕ για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημα μας, τον πρόεδρο του Πράσινου Ταμείου κ. Στάθη Σταθόπουλο για το πρόγραμμα, όλους τους εργαζόμενους στην υπηρεσία Πρασίνου, τους αντιδημάρχους Κώστα Ευθυμίου και Δημήτρη Χριστουλάκη και τη γεωπόνο του Δήμου κ. Νατάσσα Νικολάου που φρόντισαν να γίνουν όλα όπως έπρεπε», σημείωσε ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος.
Τρεις αιωνόβιες ελιές «ρίζωσαν» στο Χαλάνδρι
Ακολουθήστε στην Google το Syneidisi.com και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τους Δήμους της Αττικής, την Ελλάδα και τον κόσμοΠροσθέστε το Syneidisi.com στη Google (ανοίγει σε νέα καρτέλα)
Ακολουθήστε στην Google το Syneidisi.com και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τους Δήμους της Αττικής, την Ελλάδα και τον κόσμοΠροσθέστε το Syneidisi.com στη Google (ανοίγει σε νέα καρτέλα)