Ο ρόλος της Τέχνης στη διατήρηση της ιστορικής μνήμης

Ακολουθήστε στην Google το Syneidisi.com και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τους Δήμους της Αττικής, την Ελλάδα και τον κόσμοΠροσθέστε το Syneidisi.com στη Google (ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Η Εθελοντική Ομάδα «Ρωμιών Πράξεις» σε συνεργασία με τους Δήμους Παλαιού Φαλήρου και Αλίμου και με αφορμή την 64η επέτειο του πογκρόμ κατά των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης τον Σεπτέμβριο του 1955, συνδιοργανώνουν εκδήλωση με θέμα «Ο ρόλος της Τέχνης στη διατήρηση της ιστορικής μνήμης».
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2019, ώρα 19:00, στο Δημαρχείο Π. Φαλήρου (Τερψιχόρης 51). Στη συζήτηση που θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Μανώλης Κωστίδης ομιλητές θα είναι οι Παλαιού Φαλήρουδημοσιογράφοι κκ. Χρ. Βασιλόπουλος και Δ. Πετρόπουλος, οι οποίοι θα παρουσιάσουν αποσπάσματα της δημοσιογραφικής τους έρευνα από την εκπομπή «Μηχανή του Χρόνου», καθώς και ο ηθοποιός Ιεροκλής Μιχαηλίδης. Ακολούθως, ο Μορφωτικός Σύνδεσμος Μακροχωρίου Κωνσταντινουπόλεως «Το Έβδομον του Βυζαντίου» θα παρουσιάσει τη θεατρική παράσταση «Γιατί;» με θέμα εμπνευσμένο από τα Σεπτεμβριανά και αφηγητή τον δημοσιογράφο και εκδότη κ. Αλέκο Παπαδόπουλο.
Παράλληλα, στον χώρο του Δημαρχείου θα λειτουργεί έκθεση με τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων (τουρκικών, ελληνικών, κυπριακών) που εκδόθηκαν τις κρίσιμες μέρες των γεγονότων και θα προβάλλεται οπτικοακουστικό υλικό από το Ιστορικό Αρχείο της ΕΡΤ.

Ακολουθήστε στην Google το Syneidisi.com και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τους Δήμους της Αττικής, την Ελλάδα και τον κόσμοΠροσθέστε το Syneidisi.com στη Google (ανοίγει σε νέα καρτέλα)
- Advertisement -spot_img

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Τελευταία άρθρα