syneidisi ONline
20.4 C
Athens
Τρίτη, 6 Μαΐου, 2025
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Κοινωνικά και οικονομικά μέτρα για τον κορωνοϊό

    Η Δημοτική Αρχή, η Κοινωνική Υπηρεσία και όλες οι Υπηρεσίες του Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου από την πρώτη στιγμή εκδήλωσης της κρίσης του κορωνοϊού έχει ενεργοποιηθεί στο μέγιστο βαθμό για την προστασία των ευπαθών ομάδων και συγκεκριμένα:
    Επικοινώνησε με όλους τους ωφελούμενους του «Βοήθεια στο Σπίτι», παρέχοντας την απαιτούμενη υποστήριξη και βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία μαζί τους.
    Η διανομή πακέτων υλικής στήριξης από το Πρόγραμμα «Συν-ένωσης» που υλοποιεί ο Δήμος μας σε συνεργασία με την η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών (80 μονογονεϊκές οικογένειες) θα γίνει κατ΄ οίκον.
    Εξυπηρετούνται ήδη ευπαθείς ομάδες δημοτών με την παροχή τροφίμων, φαρμάκων και άλλων υπηρεσιών κατ΄ οίκον.
    Συστήθηκε ομάδα από όλες τις υπηρεσίες του Δήμου για εξυπηρέτηση Δημοτών που έχουν ανάγκη.
    Η Δημοτική αρχή ήδη ανακοίνωσε ότι θα λάβει και οικονομικά μέτρα για την ανακούφιση όλων των πληττόμενων επαγγελματικών ομάδων του πληθυσμού (Δημοτικά Τέλη, κατάληψη χώρου κ.λπ.)
    Θα αποφασιστεί ο τρόπος για την απαλλαγή ή τον συμψηφισμό τροφείων, διδάκτρων κ.α. στα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου.
    Συγκροτεί νέα δομή στο Δήμο για την άσκηση Κοινωνικής Πολιτικής και αλληλεγγύης σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Εσωτερικών, η οποία θα εξειδικευτεί με απόφαση Δημάρχου, η οποία θα αναρτηθεί στο πρόγραμμα Διαύγεια και στην ιστοσελίδα του Δήμου (http://www.dimosmoschatou-tavrou.gr).
    Ενισχύεται η υπηρεσία Καθαριότητας με έμψυχο δυναμικό.
    Το προσωπικό των ΚΑΠΗ, των Παιδικών Σταθμών, του ΚΔΑΠ-ΜΕΑ και οι καθαρίστριες των σχολικών κτιρίων τίθενται στη διάθεση των Δημοτικών Υπηρεσιών για την υλοποίηση των μέτρων κατά του κορωνοϊού στην πόλη μας.
    Έχει ήδη ανασταλεί η αυτοπρόσωπη παρουσία των δημοτών στις υπηρεσίες του Δήμου και παρέχεται τηλεφωνική και διαδικτυακή εξυπηρέτηση. Παρακαλούνται οι Δημότες που μπορούν να εξυπηρετηθούν από συγγενικά ή φιλικά πρόσωπα να καταλάβουν ότι υπάρχει προτεραιότητα για τα άτομα που έχουν άμεση και πραγματική ανάγκη.
    Με εντολή του Δημάρχου στις αρμόδιες υπηρεσίες, ο Δήμος προμηθεύτηκε υλικά απολύμανσης και αντισηπτικά προϊόντα, ενώ ήδη έχει δοθεί οδηγία για την προμήθεια όλων των απαραίτητων μέσων ατομικής προστασίας των εργαζομένων.

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    - Advertisement -spot_img

    ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

    Τελευταία άρθρα