syneidisi ONline
35 C
Athens
Δευτέρα, 11 Αυγούστου, 2025
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Επιστροφή Τσίπρα: Το φθινόπωρο κρίνει την ίδρυση νέου πολιτικού φορέα

    Αποφασισμένος να επιστρέψει δυναμικά στην πολιτική σκηνή φαίνεται ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, καθώς το φετινό φθινόπωρο αναμένεται να είναι πολιτικά «καυτό». Η κρίση που βαθαίνει στην αντιπολίτευση και η αδυναμία διαμόρφωσης μιας πειστικής εναλλακτικής κυβερνητικής πρότασης δημιουργούν το κατάλληλο έδαφος για την επόμενη κίνησή του.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Τσίπρας έχει λάβει τις τελικές αποφάσεις του για τη δημιουργία νέου κόμματος, ενώ παράλληλα ολοκληρώνει το βιβλίο του, το οποίο αναμένεται να αποτελέσει το εφαλτήριο για την επιστροφή του στην ενεργό πολιτική. Μετά από δύο χρόνια αποχής από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, αφιέρωσε το καλοκαίρι στην ανασκόπηση της διακυβέρνησής του και της πολιτικής του διαδρομής, προετοιμάζοντας το έδαφος για το νέο εγχείρημα.

    Η συζήτηση για το λεγόμενο «κόμμα Τσίπρα» απασχολεί εδώ και μήνες την πολιτική σκηνή, προκαλώντας αντιδράσεις σε ολόκληρο το φάσμα της Κεντροαριστεράς. Η απόφαση φαίνεται να «κλείδωσε» μετά την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ, την οποία συνεργάτες του θεωρούν επιπλέον πλήγμα για την κυβέρνηση.

    Παρότι το περιβάλλον του κρατά κλειστά τα χαρτιά του, εκτιμάται ότι η κίνηση ίδρυσης νέου πολιτικού φορέα θα γίνει το διάστημα Οκτωβρίου 2025 – Ιανουαρίου 2026, με στόχο να αξιοποιηθεί η φθορά της κυβέρνησης και η αδράνεια της αντιπολίτευσης.

    Η πρώτη του σημαντική δημόσια παρουσίαση μετά το καλοκαίρι έχει προγραμματιστεί για το συνέδριο του «Economist» στη Θεσσαλονίκη, όπου θα τοποθετηθεί λίγες ώρες πριν από την ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Η χρονική αυτή σύμπτωση αναμένεται να αναζωπυρώσει τη μετωπική πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ των δύο ανδρών

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    - Advertisement -spot_img

    ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

    Τελευταία άρθρα