Ενημερωτική ημερίδα στο 12ο δημοτικό σχολείο Ηρακλείου Αττικής
Την δεύτερη ενημερωτική ημερίδα πραγματοποίησε στο 12ο δημοτικό σχολείο Ηρακλείου Αττικής, ο σύλλογος διδασκόντων, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και ο Σχολικός Σύμβουλος της 19ης Περιφέρειας Δημοτικής Εκπαίδευσης Αττικής με στόχο την πληροφόρηση και την ευαισθητοποίηση των γονέων σε θέματα που απασχολούν όλους τους γονείς.
Η ημερίδα της Τετάρτης 19 Φεβρουαρίου είχε θέμα «Αξιολόγηση και αντιμετώπιση μαθησιακών δυσκολιών». Εισηγητής ο Δρ Καρβούνης Μιλτιάδης: Σχολικός Σύμβουλος 51ης Περιφέρειας Δημοτικής Εκπ/σης Αττικής ο οποίος με την προβολή διαφανειών έκανε μια παρουσίαση του θέματος της δυσλεξίας, του τι σημαίνει για το παιδί και τους γονείς, πως διαγιγνώσκεται και πότε και πως διαμορφώνεται η μαθησιακή πορεία του παιδιού μετά. Μαζί του στο πάνελ συμμετείχε ο διευθυντής του 12ου δημοτικού σχολείου Ηρακλείου Αττικής Αθανάσιος Μήνας, ο σχολικός σύμβουλος της 19ης περιφέρειας Δημοτικής Εκπαίδευσης Αττικής Θεόδωρος Γούπος και ο πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων Βασίλης Στέφας. Μετά την εισήγηση ακολούθησε συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων για το θέμα. Γονείς και εκπαιδευτικοί που παρακολούθησαν την εκδήλωση είχαν να κάνουν πολύ στοχευόμενες ερωτήσεις και μέσα από το διάλογο προέκυψαν σημαντικά συμπεράσματα.
Όπως ανέφερε ο σχολικός σύμβουλος Θεόδωρος Γούπος το 12ο δημοτικό σχολείο Ηρακλείου Αττικής θα λειτουργήσει ως πρώτο επίπεδο ανίχνευσης μαθησιακών δυσκολιών καθώς το ΚΕΔΔΥ- Kέντρα Διαφοροδιάγνωσης, Διάγνωσης και Υποστήριξης – δέχεται πληθώρα αιτημάτων και η διάγνωση μπορεί να είναι πολύ χρονοβόρα. Επιπλέον στην αγωνία των γονέων για το πώς μπορούν να ανιχνεύσουν έγκαιρα τις δυσκολίες των παιδιών συνέστησε εμπιστοσύνη στους δασκάλους που έχουν την εξειδίκευση και είναι σε εγρήγορση όπως τόνισε και ο διευθυντής του 12ου δημοτικού σχολείου ώστε να αντιληφθούν την όποια δυσκολία. Μάλιστα όπως ενημέρωσε τους γονείς στο Ηράκλειο Αττικής έχουν καταφέρει να εντοπίζουν τις περιπτώσεις παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες μέχρι την δευτέρα τάξη δημοτικού.
Την εκδήλωση παρακολούθησε ο αντιδήμαρχος Παιδείας Πολιτισμού και Αθλητισμού Δημήτρης Μπούκης, ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και πρόεδρος της σχολικής επιτροπής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Πασχάλης Γονατάς και ο πρόεδρος του δημοτικού ραδιοφώνου Γρηγόρης Παπαδάτος.
Η ενημερωτική ημερίδα εντάσσεται στο πλαίσιο της σειράς ημερίδων με θέμα:
«Μαθητής – Σχολείο – Οικογένεια: Συνεργασία και αλληλεπίδραση»
Στις συναντήσεις συμμετέχουν ειδικοί επιστήμονες, στελέχη της εκπαίδευσης και εκπαιδευτικοί του 12ου δημοτικού σχολείου Ηρακλείου Αττικής και είναι ανοιχτές για όποιο ενδιαφέρεται να τις παρακολουθήσει.
Τετάρτη 5-3-2014 ώρα 18.30:
Α. Οι μορφές της βίας στη σχολική κοινότητα και τρόποι αντιμετώπισης τους.
Καρακασίδη Μαίρη : Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια
Β. Ψηφιακή παρενόχληση (Cyber bulling)
MSc Καραπούλιου Αθανασία, εκπαιδευτικός Πληροφορικής του σχολείου μας
Τετάρτη 19-3-2014 ώρα 18.30
Α. ” Η συνεργασία σχολείου – οικογένειας ως προστατευτικός παράγοντας στην προσαρμογή των παιδιών στο σχολικό περιβάλλον”.
Δρ. Βασιλείου Ποτούλα-Σπυριδούλα, Σχολική Σύμβουλος της 5ης Περιφέρειας Δημοτικής Εκπαίδευσης Αττικής
Β. «Πλαίσιο αντιμετώπισης των προβλημάτων συμπεριφοράς στο σχολείο μας» :
MSc Ράπτης Παντελής, εκπαιδευτικός Τμήματος Ένταξης του σχολείου μας
Τετάρτη 2-4-2014 ώρα 18.30
Διατροφή και μαθητής. Σωστές διατροφικές συνήθειες για καλή σωματική ανάπτυξη και βελτίωση της σχολικής επίδοσης.
MSc Παπαπαναγιώτου Όλγα & Σταγιάννης Απόστολος, εκπαιδευτικοί του σχολείου μας.
Τετάρτη 7-5 -2014 ώρα 18.30
Η κοινωνική και παιδαγωγική διάσταση της έννοιας της επίδοσης στο σχολείο.
MSc Μήνας Αθανάσιος : Διευθυντής 12ου Δημοτικού Σχολείου
όπως σημειώθηκε από τους διοργανωτές: “Πριν από κάθε συνάντηση θα ενημερώνεστε για το πλήρες πρόγραμμα της ημερίδας. Οι εισηγήσεις θα έχουν διάρκεια 15-20 λεπτών, ώστε να υπάρχει επαρκής χρόνος για συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων.
Με την πεποίθηση ότι η κοινή αυτή προσπάθεια θα συμβάλλει στην ποιοτική βελτίωση της λειτουργίας της σχολικής μας κοινότητας, περιμένουμε να συμμετάσχετε ενεργητικά στις συναντήσεις αυτές, να συζητήσουμε, να εκφράσουμε τους προβληματισμούς μας και να αναζητήσουμε αποτελεσματικότερους τρόπους βοήθειας των παιδιών.”