Εγκαινιάστηκε ο Πολυχώρος Άθλησης και Αναψυχής «Θάλωσσι» στη Νέα Πεντέλη

Ακολουθήστε στην Google το Syneidisi.com και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τους Δήμους της Αττικής, την Ελλάδα και τον κόσμοΠροσθέστε το Syneidisi.com στη Google (ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Εγκαινιάστηκε ο Πολυχώρος Άθλησης και Αναψυχής «Θάλωσσι» στη Νέα Πεντέλη

  • Νατάσσα Κοσμοπούλου: «Ο χρόνος που κερδίζουμε για ένα δημόσιο έργο είναι χρόνος που επιστρέφουμε στους πολίτες»

Έναν σύγχρονο χώρο άθλησης, αναψυχής και συνάντησης απέκτησε η Νέα Πεντέλη με τα εγκαίνια του Πάρκου «Θάλωσσι», που πραγματοποιήθηκαν σε μια εορταστική εκδήλωση παρουσία της Δημάρχου Πεντέλης Νατάσσας Κοσμοπούλου και του Περιφερειάρχη Αττικής Νίκου Χαρδαλιά. Την κεντρική διοίκηση εκπροσώπησαν ο αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Παπαθανάσης και o Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Μανώλης Γραφάκος. Τον αγιασμό τέλεσαν ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής Νέας Πεντέλης π. Νικόλαος Σαμόλης, ο εφημέριος του ίδιου ναού π. Ευάγγελος Βερλέκης και ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Σεραφείμ και Προφήτου Ηλία Πεντέλης π. Φραγκίσκος Λάβδας. Ακολούθησαν ομιλίες και αμέσως μετά η Δήμαρχος Πεντέλης Νατάσσα Κοσμοπούλου και ο Περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς έκοψαν την κορδέλα των εγκαινίων ενώ στη συνέχεια ξεναγήθηκαν στον χώρο. Τον κεντρικό συντονισμό της εκδήλωσης είχε η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Άρτεμις Αργύρη.

Ο χώρος και η χρηματοδότηση
Ο νέος πολυχώρος αναβαθμίζει μια έκταση 16.500 τετραγωνικών μέτρων στην περιοχή της ιστορικής λίμνης «Θάλωσσι», δημιουργώντας νέες δυνατότητες για την καθημερινή άθληση και τον ελεύθερο χρόνο των κατοίκων.
Με συνολική εγκεκριμένη χρηματοδότηση 5.366.794,40 ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής, η παρέμβαση υλοποιήθηκε εντός του ευρύτερου δασικού χώρου των 52 στρεμμάτων, στους πρόποδες του λόφου του Προφήτη Ηλία. Η ολοκλήρωσή της περίπου δύο χρόνια νωρίτερα από τον τελευταίο προγραμματισμό αποτέλεσε κεντρικό σημείο των τοποθετήσεων, αναδεικνύοντας τη σημασία της συνεργασίας του Δήμου Πεντέλης με την Περιφέρεια Αττικής και τις αρμόδιες υπηρεσίες.
Η τελετή έφερε κοντά την τοπική κοινωνία και τους ανθρώπους του αθλητισμού σε έναν χώρο άμεσα συνδεδεμένο με την ιστορία της Νέας Πεντέλης και τη διαδρομή του Νεοπεντελικού.
Στην ομιλία της Δημάρχου Πεντέλης Νατάσσας Κοσμοπούλου, την οποία εκφώνησε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Φώτης Φωτίου, υπογραμμίστηκε η ιδιαίτερη σημασία του έργου για τη Νέα Πεντέλη και ολόκληρο τον Δήμο. Η Δήμαρχος ανέδειξε την αναβάθμιση του δημόσιου χώρου ως ουσιαστική επένδυση στην ποιότητα ζωής των κατοίκων, με σεβασμό στη φυσιογνωμία και στην ιστορική μνήμη της περιοχής.
Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στην ταχύτερη παράδοση του έργου, επισημαίνοντας ότι ο χρόνος που κερδίζεται κατά την υλοποίηση μιας δημόσιας υποδομής επιστρέφει στην κοινωνία ως πραγματικό όφελος. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «Γιατί ο χρόνος στην Αυτοδιοίκηση έχει αξία. Και ο χρόνος που κερδίζουμε για ένα δημόσιο έργο είναι χρόνος που επιστρέφουμε στους πολίτες».
Στο πλαίσιο αυτό, εξήγησε ότι η επιτάχυνση σημαίνει δύο επιπλέον χρόνια παιχνιδιού για τα παιδιά, άθλησης για τη νεολαία και καθημερινής χρήσης ενός αναβαθμισμένου χώρου για τους κατοίκους της Νέας Πεντέλης. Συνέδεσε το αποτέλεσμα με την επιλογή της Δημοτικής Αρχής να αναζητεί λύσεις, να προωθεί τις αναγκαίες διαδικασίες και να αξιοποιεί τις δυνατότητες συνεργασίας για την ολοκλήρωση των έργων.
Η κ. Κοσμοπούλου ευχαρίστησε δημόσια τον Περιφερειάρχη Νίκο Χαρδαλιά για την ανταπόκριση, τη χρηματοδοτική στήριξη και τη συμβολή του στην επιτάχυνση της παρέμβασης. Ευχαριστίες απηύθυνε επίσης στους συνεργάτες της στη Δημοτική Αρχή, στις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου και της Περιφέρειας, στους μηχανικούς και στους εργαζομένους που συνέβαλαν στην υλοποίηση, καθώς και στους κατοίκους για την υπομονή και το ενδιαφέρον τους. Τόνισε, τέλος, ότι η συνεργασία των δύο βαθμών Αυτοδιοίκησης πρέπει να συνεχιστεί, ώστε να προχωρήσουν οι υποδομές και οι περιβαλλοντικές παρεμβάσεις που έχει ανάγκη η πόλη.

Νίκος Χαρδαλιάς Περιφερειάρχης Αττικής: «Έρχονται και νέα έργα»
Ο Περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς απένειμε συγχαρητήρια στη Δήμαρχο Πεντέλης Νατάσσα Κοσμοπούλου, σε ολόκληρο το Δημοτικό Συμβούλιο και σε όλους όσοι εργάστηκαν για την ολοκλήρωση της παρέμβασης, τονίζοντας: «Τίποτα δεν μπορεί να γίνει χωρίς προσπάθεια, χωρίς σκληρή δουλειά, χωρίς εργασία και κυρίως, χωρίς συνεργασία».
Αναφέρθηκε στις δυσκολίες που χρειάστηκε να ξεπεραστούν για την ωρίμανση και την υλοποίηση του έργου, ιδιαίτερα ως προς τη διαχειριστική μελέτη, τις περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις και τη συνεργασία με τις δασικές υπηρεσίες. Επισήμανε ότι είχε προηγηθεί σημαντική προπαρασκευαστική εργασία και περιέγραψε την άψογη συνεργασία του με τη Δήμαρχο Νατάσσα Κοσμοπούλου για την εξασφάλιση της χρηματοδότησης.
Ο κ. Χαρδαλιάς έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη συνεργασία με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νίκο Παπαθανάση για την προώθηση αναγκαίων έργων στην Αττική. Παράλληλα, επανέλαβε ότι η αντιπλημμυρική προστασία αποτελεί βασική προτεραιότητα της Περιφέρειας και αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις στην οδό Ιπποκράτους, στο Πάρκο Τσαγκάρη και στα ρέματα Σαπφούς και Κοντοχρήστου. Συνέδεσε τις επενδύσεις στις υποδομές με την ανάγκη για ασφαλέστερες γειτονιές και καλύτερες συνθήκες ζωής για τη νέα γενιά.

Νίκος Παπαθανάσης, Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών: «Συγχαρητήρια στη Δήμαρχο Νατάσσα Κοσμοπούλου για τη συνεργασία»
Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Παπαθανάσης ευχήθηκε ο νέος πολυχώρος να αποτελέσει τόπο αθλητισμού και άμιλλας, τον οποίο θα χαρούν οι κάτοικοι της Πεντέλης και όλοι όσοι επιθυμούν να αθληθούν σε αυτόν. Συνεχάρη θερμά τη Δήμαρχο Νατάσσα Κοσμοπούλου και τη διοίκηση του Δήμου για τη συνεργασία που οδήγησε στο συγκεκριμένο αποτέλεσμα και εξήρε τη διεκδικητικότητα και την τεκμηριωμένη προσπάθεια του Περιφερειάρχη Αττικής για την προώθηση έργων που ανταποκρίνονται στις ανάγκες των πολιτών.
Στην τοποθέτησή του υπογράμμισε τον συμπληρωματικό ρόλο της κεντρικής διοίκησης ως προς τη χρηματοδότηση των έργων της Αυτοδιοίκησης και τη σημασία της στενής συνεργασίας των εμπλεκόμενων φορέων.

Η παρέμβαση του Γενικού Γραμματέα Μανώλη Γραφάκου
Ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Μανώλης Γραφάκος, αναφέρθηκε στη δική του συμβολή στην προσπάθεια για το έργο, μέσα από τη γνώση, την εμπειρία και την τεχνοκρατική του προσέγγιση. Συνεχάρη τη Δήμαρχο Νατάσσα Κοσμοπούλου, τους συνεργάτες της και τον Περιφερειάρχη για την ολοκλήρωση της παρέμβασης.
Εστιάζοντας στον Νεοπεντελικό και στη σημασία των αθλητικών υποδομών, υπογράμμισε ότι ο στόχος για την επόμενη ημέρα είναι να βρεθούν περισσότερα παιδιά στο γήπεδο. Με χαρακτηριστική αναφορά στις συνήθειες της σημερινής εποχής, επισήμανε ότι οι χώροι άθλησης προσφέρουν στα παιδιά ουσιαστικές διεξόδους από την πολύωρη ενασχόληση με τις οθόνες, τα τάμπλετ και τα κινητά, ενισχύοντας τη φυσική δραστηριότητα και τη συμμετοχή στην αθλητική ζωή.

Η παρέμβαση της Αντιδημάρχου Πολιτισμού Άρτεμης Αργύρη
Η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Άρτεμις Αργύρη ανέδειξε τον κοινωνικό χαρακτήρα του νέου πολυχώρου και τη σύνδεσή του με τη συλλογική μνήμη της Νέας Πεντέλης. Αναφέρθηκε στην ιστορική λίμνη «Θάλωσσι», γνωστή και ως «Μαγεμένη Λίμνη», στις μεταβολές που γνώρισε η περιοχή και στον δεσμό της με τον Νεοπεντελικό, επισημαίνοντας ότι ο χώρος αποκτά πλέον έναν νέο ρόλο στην καθημερινότητα της πόλης. Αναγνώρισε την καθοριστική συμβολή της Δημάρχου και τη χρηματοδοτική στήριξη της Περιφέρειας Αττικής και κάλεσε τους κατοίκους, ιδιαίτερα τα παιδιά και τους νέους, να χαρούν, να προστατεύσουν και να αγαπήσουν το πάρκο, δίνοντάς του ζωντάνια μέσα από τη συμμετοχή τους.

Ξεχωριστές παρουσίες και η πρόταση ονοματοδοσίας
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, μεταξύ άλλων, η ανεξάρτητη Βουλευτής Β1΄ Βόρειου Τομέα Αθηνών Αθηνά Λινού, η Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αθηνών Μαργαρίτα Βάρσου και η Πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτισμού της Περιφέρειας Αττικής Λουκία Κεφαλογιάννη. Παρόντες ήταν ο Πρόεδρος του Νεοπεντελικού Αθλητικού Ομίλου Γιώργος Τσεβάς, Αντιδήμαρχοι, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και εκπρόσωποι της Αντιπολίτευσης, ενώ το «παρών» έδωσαν πρόεδροι συλλόγων, δεκάδες δημότες και παιδιά μέλη της ομάδας του Νεοπεντελικού Συλλόγου.
Ξεχωριστή στιγμή της εκδήλωσης αποτέλεσε η αναφορά στην πρόταση να δοθεί στο πάρκο το όνομα του Αθανάσιου (Θανάση) Ζαφειρόπουλου, ιδρυτή του Νεοπεντελικού Αθλητικού Ομίλου το 1963 και επί σειρά ετών Προέδρου του Συλλόγου, ο οποίος έδωσε το «παρών» στα εγκαίνια.
Η πρόταση αποτελεί αναγνώριση της πολύχρονης προσφοράς του στον τοπικό αθλητισμό και της καθοριστικής συμβολής του στην αθλητική ζωή της Νέας Πεντέλης, συνδέοντας το μέλλον του χώρου με έναν άνθρωπο που σφράγισε την ιστορία του.
Το Πάρκο «Θάλωσσι» παραδίδεται στην τοπική κοινωνία ως χώρος άθλησης, αναψυχής και συνάντησης για όλες τις γενιές. Ο Δήμος Πεντέλης καλεί τους πολίτες να το χαρούν και να συμβάλουν στη φροντίδα του, δίνοντας συνέχεια στη διαχρονική σχέση της περιοχής με τον αθλητισμό.

Ακολουθήστε στην Google το Syneidisi.com και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τους Δήμους της Αττικής, την Ελλάδα και τον κόσμοΠροσθέστε το Syneidisi.com στη Google (ανοίγει σε νέα καρτέλα)
- Advertisement -spot_img

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Τελευταία άρθρα