Την επόμενη Δευτέρα 10 Αυγούστου 2026, παραδίδεται ξανά στην κυκλοφορία το τμήμα της Παλαιάς Λεωφόρου Ποσειδώνος στην Καλλιθέα, από τη Λεωφόρο Θησέως έως την οδό Καποδιστρίου, όπως ανακοίνωσε ο Δήμος Καλλιθέας. Η παράδοση του οδικού δικτύου έρχεται μετά την ολοκλήρωση των εργασιών για τη νέα οδική γέφυρα του Ιλισσού, καθώς και της παράλληλης γέφυρας διέλευσης των δικτύων κοινής ωφέλειας.
Με την ολοκλήρωση του έργου, αίρονται πλήρως οι προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που είχαν επιβληθεί για την εκτέλεση των εργασιών. Παράλληλα, τίθεται σε πλήρη λειτουργία η φωτεινή σηματοδότηση της Παλαιάς Παραλιακής στο ύψος του Ιλισσού, διευκολύνοντας την ασφαλή διέλευση οχημάτων και πεζών.
Το συγκεκριμένο έργο εντάσσεται στα «Έργα Διευθέτησης Ποταμού Ιλισσού» και χαρακτηρίζεται ως κομβικής σημασίας για την αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής. Σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση, η κατασκευή της νέας γέφυρας θωρακίζει ουσιαστικά την Καλλιθέα, αντιμετωπίζοντας διαχρονικά προβλήματα ασφάλειας, απορροής υδάτων και προσβασιμότητας.
Η εκτέλεση του έργου είχε ως αποτέλεσμα ταλαιπωρία σε κατοίκους και οδηγούς, ωστόσο η ολοκλήρωσή του παρέχει πλέον μία σύγχρονη, ασφαλή και λειτουργική υποδομή για την ευρύτερη περιοχή. Με τη νέα μορφή της Παλαιάς Λεωφόρου Ποσειδώνος και την αναβαθμισμένη γέφυρα του Ιλισσού, ενισχύονται οι συνθήκες ασφάλειας και η απρόσκοπτη κυκλοφορία στην Καλλιθέα και το παραλιακό μέτωπο.