syneidisi ONline
32.3 C
Athens
Τρίτη, 21 Ιουλίου, 2026
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Δήμος Ζωγράφου: Αντικατοχική εκδήλωση μνήμης για την Κύπρο

    Στον Δήμο Ζωγράφου, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση μνήμης για την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 52 χρόνια από τα γεγονότα του Ιουλίου 1974. Η εκδήλωση, που συνδιοργανώνεται με την Ένωση Κυπρίων Προσφύγων Ελλάδας (Ε.Κ.Π.Ε.) – «ΚΥΠΡΟΣ ’74», είναι προγραμματισμένη για τη Δευτέρα 20 Ιουλίου 2026, στις 19:30, στην Πλατεία Άνοιξη, επί της Λεωφόρου Παπάγου 40.

    Η 20η Ιουλίου είναι μια ημερομηνία με ιδιαίτερο βάρος για την κυπριακή κοινότητα, καθώς σηματοδοτεί την αρχή μιας περιόδου μεγάλης δοκιμασίας για την Κύπρο και τους κατοίκους της. Η εκδήλωση αυτή αποσκοπεί στην ανάδειξη της ιστορικής μνήμης και της σημασίας της διατήρησης της κυπριακής ταυτότητας, καθώς και στην ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης γύρω από το ζήτημα της Κύπρου.

    Σκοπός και σημασία της εκδήλωσης

    Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει ομιλίες και καλλιτεχνικά δρώμενα, με σκοπό να τιμήσει τους αγωνιστές και τους πρόσφυγες που επλήγησαν από την τουρκική εισβολή. Οι διοργανωτές επισημαίνουν την ανάγκη για συνεχή αγώνα για τη δικαίωση και την επανένωση της Κύπρου, εν μέσω των προκλήσεων που συνεχίζουν να υφίστανται.

    Η συμμετοχή των πολιτών είναι κρίσιμη, καθώς ένα τέτοιο γεγονός ενισχύει την αλληλεγγύη και την ενότητα της κυπριακής κοινότητας στην Ελλάδα, ενώ παράλληλα προάγει τη γνώση και την ευαισθητοποίηση για ένα από τα πιο σημαντικά ζητήματα της ελληνικής ιστορίας.

    - Advertisement -spot_img

    ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

    Τελευταία άρθρα