Συνείδηση: Δήμοι: Νομοθετικό «φρένο»

Συνείδηση: Δήμοι: Νομοθετικό «φρένο»

Διαβάστε σήμερα στην καθημερινή εφημερίδα Συνείδηση:

Νομοθετική παρέμβαση του Υπουργείου Εσωτερικών για το ασυμβίβαστο των αντιδημάρχων
Συνείδηση: Δήμοι: Νομοθετικό «φρένο»

Στην αποκατάσταση της εύρυθμης λειτουργίας των διοικήσεων των δήμων αποσκοπεί η νομοθετική ρύθμιση που προωθεί το Υπουργείο Εσωτερικών, μετά τις έντονες αντιδράσεις και το κύμα παραιτήσεων που προκλήθηκε από το ασυμβίβαστο και τους άμισθους αντιδημάρχους.
Η παρέμβαση αυτή κρίθηκε αναγκαία μετά την αναστάτωση που έφερε πρόσφατη εγκύκλιος εφαρμογής του νέου Κώδικα Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ν. 5314/2026). Η εγκύκλιος επέβαλε την αυτοδίκαιη αναστολή των υπαλληλικών καθηκόντων για όσους δημόσιους υπαλλήλους είχαν οριστεί άμισθοι αντιδήμαρχοι, αφήνοντάς τους ουσιαστικά χωρίς καμία πηγή εισοδήματος.
Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Εσωτερικών, η ρύθμιση αφορά άμεσα περίπου 400 άμισθους αντιδημάρχους σε ολόκληρη την επικράτεια.

Επίσης:
– Σε τροχιά υλοποίησης ένα από τα πιο μεγαλεπήβολα έργα για τη Μεταμόρφωση – Μετά την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας και του Δήμου

– Το μέλλον των εμβληματικών δημόσιων χώρων του Ηρακλείου Αττικής – Συνεργασία του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής με τον Δήμο

– Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο στη Ν. Ιωνία προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου

– Η δημοτική αρχή Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας σχολιάζει την μη εκλογή εκπροσώπου της ΛΑΣΥ στην Δημοτική Επιτροπή: “Αποκλειστική ευθύνη των παρατάξεων της μειοψηφίας”

– Σοβαρά ερωτήματα για τους χειρισμούς της Δημοτικής Αρχής στο Δάσος Κάσδαγλη – Έθεσε η δημοτική παράταξη «Λυκόβρυση – Πεύκη Μαζί»

– Μεταγραφική υπέρβαση με Αγγελόπουλο – Στην ΑΕ Μεταμόρφωσης ο 30χρονος αμυντικός

και πολλές ακόμα ειδήσεις στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας και στο www.syneidisi.com

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Τελευταία άρθρα