syneidisi ONline
30.1 C
Athens
Παρασκευή, 17 Ιουλίου, 2026
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Προληπτικά μέτρα κατά του ιού του Δυτικού Νείλου στον Δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης

    Μετά την επιβεβαίωση κρούσματος του ιού του Δυτικού Νείλου στη Γλυφάδα, ο Δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης προχωρά σε εκτεταμένες προληπτικές ενέργειες για την καταπολέμηση των κουνουπιών. Από τις βραδινές ώρες της Τρίτης, 16 Ιουλίου 2026, και μέχρι την Τρίτη, 21 Ιουλίου 2026, θα πραγματοποιηθεί έκτακτη εφαρμογή προνυμφοκτονίας σε όλα τα φρεάτια ομβρίων, τα συντριβάνια και τις παιδικές χαρές της περιοχής.

    Η συγκεκριμένη παρέμβαση ενισχύει το ήδη υπάρχον πρόγραμμα καταπολέμησης των κουνουπιών που υλοποιείται από τον Δήμο από το 2019. Το 2026, το πρόγραμμα περιλαμβάνει συνολικά δώδεκα κύκλους εφαρμογών από τον Μάρτιο έως και τον Οκτώβριο. Στόχος είναι η προστασία της δημόσιας υγείας και η αποτροπή εξάπλωσης του ιού.

    Ο Δήμος καλεί τους δημότες να συμμετάσχουν ενεργά στην προσπάθεια αυτή, εφαρμόζοντας βασικά μέτρα προστασίας και απομακρύνοντας τυχόν εστίες στάσιμων νερών από τους ιδιωτικούς τους χώρους. Η συνεργασία όλων θεωρείται κρίσιμη για τον περιορισμό της αναπαραγωγής των κουνουπιών.

    Η δημοτική αρχή συνεχίζει να παρακολουθεί την κατάσταση και να ενημερώνει τους πολίτες για τυχόν εξελίξεις σχετικά με την υγεία και την ασφάλεια στην περιοχή.

    - Advertisement -spot_img

    ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

    Τελευταία άρθρα