syneidisi ONline
23.1 C
Athens
Πέμπτη, 4 Ιουνίου, 2026
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Κοινές δράσεις της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής με «Το Χαμόγελο του Παιδιού»: «ΣΥΝ: Λειτουργώ – Ενεργώ – Δημιουργώ»

    Κοινές δράσεις της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής με «Το Χαμόγελο του Παιδιού»: «ΣΥΝ: Λειτουργώ – Ενεργώ – Δημιουργώ»

    Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής στο πλαίσιο του Συμφώνου Συνεργασίας με τον Οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού», καθώς και στο πλαίσιο του τοπικού της Δικτύου της «ΣΥΝ: Λειτουργώ – Ενεργώ – Δημιουργώ», υλοποιεί συστηματικά δράσεις για εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές, Μέχρι στιγμής υπάρχει άμεση πρόσβαση σε βοήθεια 24 ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες τον χρόνο, μέσω της Εθνικής Γραμμής SOS 1056, με την συνεργασία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής με το «Χαμόγελο του Παιδιού».
    Ευρεία αποδοχή έχει και στους γονείς έχει το Σύμφωνο Συνεργασίας της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής με τον Οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού», καθώς συμμετέχουν ενεργά στις επιμορφωτικές δράσεις που υλοποιούνται στο πλαίσιο του Δικτύου «ΣΥΝ: Λειτουργώ – Ενεργώ – Δημιουργώ». Η συμμετοχή των γονέων είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντική, καθώς όχι μόνο παρακολουθούν τις συναντήσεις, αλλά συμμετέχουν ενεργά θέτοντας ερωτήματα, εκφράζοντας ανησυχίες και αναζητώντας πρακτικούς τρόπους στήριξης των παιδιών τους. Μέσα από τον διάλογο και την ανταλλαγή εμπειριών, αναδεικνύεται η ανάγκη για καλύτερη κατανόηση των αναπτυξιακών και συναισθηματικών αναγκών των μαθητών, για αποτελεσματική πρόληψη και
    αντιμετώπιση δύσκολων συμπεριφορών και για ενίσχυση της επικοινωνίας μεταξύ γονέα και παιδιού.
    Παράλληλα, οι γονείς επισημαίνουν ότι αποκτούν χρήσιμα εργαλεία για τη διαχείριση του άγχους και την ενδυνάμωση της ψυχικής ανθεκτικότητας των παιδιών τους.
    Ο στόχος της Διεύθυνσης είναι κάθε παιδί και κάθε οικογένεια να γνωρίζει ότι δεν είναι μόνα τους, αλλά έχουν δίπλα τους ανθρώπους και δομές που μπορούν να προσφέρουν άμεση βοήθεια, πρόληψη και ουσιαστικές λύσεις.
    Ταυτόχρονα, συνεχίζονται οι στοχευμένες επιμορφώσεις για εκπαιδευτικούς, οι οποίες ενισχύουν την ετοιμότητα και τη συνοχή των σχολικών μονάδων σε θέματα κρίσεων, σχολικού κλίματος και υποστήριξης μαθητών. Οι δράσεις αυτές συμβάλλουν ουσιαστικά στη διαμόρφωση ενός σχολικού περιβάλλοντος ασφαλούς, συμπεριληπτικού και ψυχικά ανθεκτικού.
    Το Σύμφωνο Συνεργασίας μεταξύ της Δ.Δ.Ε. Ανατολικής Αττικής και του «Χαμόγελου του Παιδιού» συνεχίζει να λειτουργεί ως υπόδειγμα δημιουργικής συνέργειας, ενισχύοντας την εμπιστοσύνη και την ενεργή συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας και προωθώντας ένα σχολείο που ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών.

    - Advertisement -spot_img

    ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

    Τελευταία άρθρα