syneidisi ONline
24.4 C
Athens
Πέμπτη, 4 Ιουνίου, 2026
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Εγκρίθηκε η ανάπλαση της Πλατείας Κωνσταντινουπόλεως

    Εγκρίθηκε η ανάπλαση της Πλατείας Κωνσταντινουπόλεως

    • Το Πράσινο Ταμείο ενέκρινε ποσό 412.269 ευρώ για τον δήμο Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας

    Άλλο ένα μεγάλο έργο που θα αλλάξει την εικόνα στην καρδιά της Νέας Φιλαδέλφειας, γίνεται πραγματικότητα.
    Στην πρόσφατη συνεδρίασή του το Διοικητικό Συμβούλιο του Πράσινου Ταμείου ενέκρινε ποσό 412.269 € για την ανάπλαση της πλατείας Κωνσταντινουπόλεως, των οδών Νίκου Τρυπιά και Καισαρείας και του περιβάλλοντος χώρου του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Νέας Φιλαδέλφειας, καθώς και του κλειστού Γυμναστηρίου του Ιωνικού.
    Πρόκειται για ένα μεγαλεπήβολο έργο που σχεδιάστηκε από τη “Συμπαράταξη”, αποτέλεσε κεντρική προεκλογική δέσμευση του δημάρχου Γιάννη Τομπούλογλου προς τους πολίτες, θα αλλάξει καθοριστικά το κέντρο του Προσφυγικού Συνοικισμού και τώρα μπαίνει σε φάση υλοποίησης.
    Ήδη, ο Δήμαρχος και το επιτελείο του οργανώνουν την αναζήτηση άλλων χρηματοδοτικών εργαλείων που θα συμπληρώσουν την απόφαση του Πράσινου Ταμείου και θα εξασφαλίσουν την ολοκλήρωση του μεγάλου αυτού έργου.
    Μόλις έγινε γνωστή η απόφαση του Πράσινου Ταμείου, ο Γιάννης Τομπούλογλου δήλωσε: «Η απόφαση του Πράσινου Ταμείου ανοίγει το δρόμο για την ανάπλαση μιας από τις πιο εμβληματικές γειτονιές της Νέας Φιλαδέλφειας, την ιστορική Πλατεία Κωνσταντινουπόλεως, το επίκεντρο της προσφυγικής μας ταυτότητας, έως την «Παναγίτσα» και το γήπεδο του Ιωνικού. Έτσι, μπαίνει σε φάση υλοποίησης ακόμα μια προεκλογική μου δέσμευση, την οποία οι αντίπαλοί μας προσπάθησαν να απαξιώσουν ως δήθεν «ανεφάρμοστη». Ό,τι για εκείνους είναι ανεφάρμοστο, για μας είναι αντικείμενο διεκδίκησης και συστηματικής προσπάθειας, η οποία συνήθως στέφεται με επιτυχία. Συνεχίζουμε για μια Φιλαδέλφεια και μια Χαλκηδόνα που μας αξίζει και που μας κάνει περήφανους».

    - Advertisement -spot_img

    ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

    Τελευταία άρθρα