syneidisi ONline
27.9 C
Athens
Τρίτη, 6 Μαΐου, 2025
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    «Στον αέρα» τα αθλητικά σωματεία Αμαρουσίου και Πεύκης – Λυκόβρυσης

    Καμία δέσμευση και χρονοδιάγραμμα για την ανακατασκευή και αδειοδότηση του Δημοτικού Σταδίου Πεύκης από την Περιφέρεια Αττικής

    Η διασφάλιση της αδειοδότησης και κατά συνέπεια της ομαλής λειτουργίας του Δημοτικού Σταδίου Πεύκης,  αποτελεί ζήτημα πρώτης προτεραιότητας για τους πολίτες και τα αθλητικά σωματεία των δύο γειτονικών Δήμων,  Λυκόβρυσης – Πεύκης και Αμαρουσίου. Στο χώρο αυτόν αθλούνται καθημερινά δεκάδες πολίτες και αθλητές συλλόγων, ενώ φιλοξενούνται και αγωνιστικές δραστηριότητες τοπικών πρωταθλημάτων.

     

    Οι  ασφυκτικές προθεσμίες για την αδειοδότηση του Σταδίου Πεύκης

    Ο κίνδυνος να μην εξασφαλιστεί ως τις 31 Οκτωβρίου η άδεια λειτουργίας του συγκεκριμένου αυτού αθλητικού χώρου, αν προηγουμένως δεν έχουν γίνει κάποιες σημαντικές εργασίες συντήρησης, είναι πολύ μεγάλος. Το κόστος των εργασιών αυτών δεν μπορεί να το καλύψει ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης, στον οποίο ανήκει το Στάδιο. Επίσης, η Περιφέρεια Αττικής δεν έχει προβλέψει στον προϋπολογισμό της, ούτε για το 2015, ούτε για το 2016,  τη χρηματοδότηση του συγκεκριμένου  έργου. Κι αν αυτό γίνει μελλοντικά, σίγουρα δεν θα γίνει εντός των ασφυκτικών χρονικών περιθωρίων που θέτει η διαδικασία ανανέωσης της άδειας λειτουργίας του Σταδίου. Αν οι εργασίες δεν έχουν γίνει ως 31 Οκτωβρίου, το Στάδιο δεν παίρνει άδεια και κλείνει υποχρεωτικά.

     

    Η προγραμματική συμφωνία Δήμου Αμαρουσίου και ΠΕΑΠ

    Προκειμένου λοιπόν να αποφευχθεί ο κίνδυνος «να μπει λουκέτο» στο Στάδιο της Πεύκης και να «ξεσπιτωθούν» τα αθλητικά σωματεία αλλά και οι πολίτες που αθλούνται σε αυτό, ο Δήμος Αμαρουσίου και το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Λυκόβρυσης Πεύκης ΠΕΑΠ αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους. Αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας είναι η σύναψη μιας προγραμματικής συμφωνίας, η οποία προβλέπει ότι ο Δήμος Αμαρουσίου θα διαθέσει άμεσα τα χρήματα που απαιτούνται για να πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες εργασίες που θα διασφαλίσουν την αδειοδότηση του Σταδίου. Ενώ ως αντάλλαγμα, το ΠΕΑΠ συμφωνεί να παραχωρήσει τις εγκαταστάσεις του Σταδίου για κάποιες ώρες καθημερινά στο Δήμο Αμαρουσίου, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν για τις ανάγκες των αθλητικών συλλόγων της πόλης.

    Είναι μια συμφωνία δίκαιη και επωφελής και για τις δύο πλευρές, που διασφαλίζει ότι το Δημοτικό Στάδιο Πεύκης δεν θα κλείσει ούτε μια μέρα.

    Η ενόχληση της Αντιπολίτευσης στο Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης και η ασαφής δέσμευση της Περιφέρειας Αττικής.

    Η προγραμματική συμφωνία μεταξύ Δήμου Αμαρουσίου και ΠΕΑΠ προξένησε την κινητοποίηση στελεχών της αντιπολίτευσης του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης, οι οποίοι απευθύνθηκαν όπως είχαν δικαίωμα στην Περιφέρεια Αττικής και τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη του Βόρειου Τομέα , όπου του εξέθεσαν το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί.

    Η απάντηση που έλαβαν , σύμφωνα με ανακοίνωση που οι ίδιοι εξέδωσαν, επιβεβαιώνει τους φόβους μας για το ενδεχόμενο να μην εξασφαλιστεί έγκαιρα ανανέωση της άδειας λειτουργίας του Σταδίου Πεύκης. Ουσιαστικά ο αντιπεριφερειάρχης παραδέχθηκε αυτό που εμείς γνωρίζουμε εδώ και μήνες, δηλ. ότι σήμερα δεν έχει εγγραφεί κανένα κονδύλι στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας Αττικής για χρηματοδότηση της ανακατασκευής του Δημοτικού Σταδίου Πεύκης. Επιβεβαιώνεται ότι χρήματα για τις απαραίτητες παρεμβάσεις ως τις 31 Οκτωβρίου δεν υπάρχουν κι αν δεν προχωρήσει η συμφωνία του ΠΕΑΠ με το Δήμο Αμαρουσίου άμεσα, το Στάδιο «κλείνει».

     

    «Θα κάνουμε ότι μπορούμε για να μην κλείσει το Στάδιο Πεύκης»

    Από την πλευρά του ο Δήμος Αμαρουσίου σημειώνει: «Θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν να αποτρέψουμε το ενδεχόμενο αυτό, στο πλαίσιο της συνεργασίας μας με το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης. Το οφείλουμε πρώτα από όλα στα αθλητικά σωματεία της πόλης μας. Παράλληλα όμως:

    Θεωρούμε ασαφείς και χωρίς ολοκληρωμένο χρονοδιάγραμμα τις διαβεβαιώσεις της Περιφέρειας «ότι η διαδικασία έγκρισης του έργου από τις υπηρεσίες και το Περιφερειακό Συμβούλιο έχει ήδη δρομολογηθεί χωρίς το έργο να έχει ποτέ απενταχθεί», γιατί αυτές δεν επιβεβαιώνονται από πουθενά.

    Είμαστε έτοιμοι να διαθέσουμε τα χρήματα που απαιτούνται για να γίνουν άμεσα και χωρίς χρονοτριβή οι εργασίες συντήρησης, που θα διασφαλίσουν την αδειοδότηση του γηπέδου ως τις 31 Οκτωβρίου.

    Υποστηρίζουμε ότι εφόσον η Περιφέρεια Αττικής πραγματικά επιθυμεί να διαθέσει τα χρήματα για την αναβάθμιση του Δημοτικού Σταδίου Πεύκης οφείλει να το κάνει άμεσα , στην πρώτη αναμόρφωση του προϋπολογισμού της.  Και στη συνέχεια να δεσμευθεί με χρονοδιάγραμμα για την υλοποίηση του έργου.

    Πιστεύουμε ότι δεν δημιουργεί κανέναν κίνδυνο στη χρηματοδότηση και υλοποίηση του έργου από την Περιφέρεια Αττικής η υπογραφή της προγραμματικής συμφωνίας μεταξύ Δήμου Αμαρουσίου και ΠΕΑΠ. Αντίθετα , δίνει λύση στο πρόβλημα της έγκαιρης αδειοδότησης του Σταδίου,  που δεν μπορεί να ξεπεραστεί με κανέναν άλλον τρόπο.

     

    Συνάντηση αντιπολίτευσης – Καραμέρου

    Με πρωτοβουλία των επικεφαλής τριών παρατάξεων της αντιπολίτευσης συναντηθήκαμε με τον Αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα Αττικής κ. Γιώργο Καραμέρο για να συζητήσουν τα φλέγοντα ζητήματα του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης.

    Από τη συνάντησή προέκυψε η βεβαιότητα έναρξης του έργου ανακατασκευής του Δημοτικού Σταδίου Πεύκης σε σύντομο χρονικό διάστημα. Ο Αντιπεριφερειάρχης διατύπωσε με ιδιαίτερη σαφήνεια ότι η διαδικασία έγκρισης του έργου από τις υπηρεσίες και το Περιφερειακό Συμβούλιο έχει ήδη δρομολογηθεί χωρίς το έργο να έχει ποτέ απενταχθεί.

    Οι τρεις επικεφαλής, κ.κ. Μαρία Γώγου, Μανόλης Πάγκαλος και Δημήτρης Κωνστάντος, σημείωσαν: «Υπό το φως των νέων δεδομένων θεωρούμε ότι οφείλουν να ενημερωθούν τόσο οι εμπλεκόμενοι φορείς που χρησιμοποιούν το γήπεδο όσο και οι γονείς των παιδιών που μετέχουν στους αθλητικούς συλλόγους. Συνεπώς απαιτείται με πρωτοβουλία της Προέδρου του ΠΕΑΠ να συγκληθεί ευρεία σύσκεψη πριν τη συζήτηση του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου. Εκτιμούμε ότι βεβιασμένες κινήσεις ενέχουν την πιθανότητα μη ολοκλήρωσης του έργου.

    Επιπλέον συζητήθηκε η κάλυψη από την Περιφέρεια του 30% του υπολειπόμενου κόστους κατασκευής στο Ο.Τ.9 που αναλογεί στο Δήμο μας και εκφράστηκε η θετική άποψη του Αντιπεριφερειάρχη.

    Στο θέμα του Τοπικού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων υπήρξε ενημέρωση για την εξέλιξη των διαδικασιών.»

     

    Νέα παρέμβαση Μ. Πάγκαλου

    Η «Ριζοσπαστική Ανατροπή» και ο επικεφαλής της Μανόλης Πάγκαλος, σε συνέχεια της παραπάνω επίσκεψής στον αντιπεριφερειάρχη Βορείου Τομέα Γιώργο Καραμέρο και της κοινής ανακοίνωσης, επανέρχεται στο θέμα με ανακοίνωσή, αποδίδοντας συγκεκριμένες ευθύνες, για όλα όσα έχουν διαδραματιστεί στο θέμα του σταδίου της Πεύκης.

    Αναλυτικά, η ανακοίνωση έχει ως εξής: «Για μια ακόμη φορά ένα σοβαρότατο ζήτημα, όπως είναι η χρήση του Δημοτικού Σταδίου Πεύκης και οι αναγκαίες σε αυτό επισκευές, αντιμετωπίζεται από τη Δημοτική Αρχή με μικροπολιτική σκοπιμότητα και αντίστοιχη παραπληροφόρηση.

    Στην αρχή κυκλοφόρησε η φήμη ότι η Περιφέρεια δήθεν ακύρωσε το έργο ανακατασκευής του σταδίου.

    Εν συνεχεία, γνωστοποιήθηκε ότι δήθεν δημόσιες υπηρεσίες διέγνωσαν την ακαταλληλότητα των αθλητικών εγκαταστάσεων και έδωσαν προθεσμία αντιμετώπισης της ακαταλληλότητάς των μέχρι 31 Οκτωβρίου 2015, άλλως θα διέτασσαν το κλείσιμο του σταδίου.

    Παράλληλα, εμφανίσθηκε μελέτη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου μας, που με κόστος περίπου 60 χιλιάδων ευρώ θα ολοκληρώνονταν άμεσα οι άκρως απαραίτητες παρεμβάσεις για την αποφυγή του κλεισίματος του σταδίου.

    Τέλος, με την παρέμβαση της οικογένειας Πατούλη, προτάθηκε από την κα Μ. Σταυράκη – Πατούλη, ως 5ο έκτακτο θέμα στο Δ.Σ. του ΠΕΑΠ, και έγινε αποδεκτό από τους συμβούλους της πλειοψηφίας, να αναλάβει ο Δήμος Αμαρουσίου να επενδύσει αυτό το ποσό σε αντάλλαγμα της χρήσης των αθλητικών εγκαταστάσεων από συλλόγους του Αμαρουσίου, για άγνωστο μέχρι στιγμής χρονικό διάστημα.

    Σε όλα αυτά τα αναληθή και τις οικογενειακές σκοπιμότητες του ζεύγους Πατούλη, απαντάμε με τα παρακάτω:

    1. Ουδέποτε η Περιφέρεια αποφάσισε την ακύρωση του έργου ανακατασκευής του Δημοτικού Σταδίου Πεύκης, ύψους 500 χιλιάδων ευρώ. Απεναντίας, τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να ολοκληρωθούν οι αναγκαίες διαδικασίες για να ψηφισθεί η σύμβαση από το Περιφερειακό Συμβούλιο.

    2. Το γεγονός ότι οι εγκαταστάσεις ήταν σε άθλια κατάσταση είναι γνωστό εδώ και χρόνια και αξίζει ιδιαίτερης μνείας η παραδοχή της Προέδρου του ΠΕΑΠ, όταν πριν από 13 μήνες ανέλαβε την Προεδρία του νομικού προσώπου στην ιδιοκτησία του οποίου ανήκει το στάδιο, ότι «οι εγκαταστάσεις είναι τριτοκοσμικές».

    3. Επί δεκατρείς μήνες η κα Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο αδιαφόρησαν πλήρως όχι μόνο για να προβούν στις πλέον απαραίτητες εργασίες, αλλά ακόμη περισσότερο να συζητήσουν με τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας για την ταχύτερη διεκπεραίωση των πράγματι αργών γραφειοκρατικών διαδικασιών.

    4. Ο ίδιος ο Δήμαρχος κ. Αν. Μαυρίδης αντί να στηρίξει την αναγκαιότητα άμεσης εκτέλεσης του έργου ενεπλάκη στο παιχνίδι ανταγωνισμού του Δημάρχου Αμαρουσίου με την Περιφέρεια, για καθαρά προσωπικούς και μικροπολιτικούς λόγους, και οδηγήθηκε σε ανάρμοστες και αήθεις καταγγελίες κατά του Αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα, μειώνοντας την δυνατότητα συνεργασίας του με τις υπηρεσίες της Περιφέρειας.

    5. Ξαφνικά, λίγες μέρες μετά το καλοκαίρι, διαπιστώνουμε ότι… με 60 χιλιάδες ευρώ λύνεται εν μέρει το πρόβλημα και εμφανίζεται κάτω από το τραπέζι πρόταση διαδημοτικής συνεργασίας, την οποία θα στηρίξει οικονομικά ο υπερχρεωμένος Δήμος Αμαρουσίου.

    Έχουν κατανοήσει η κα Μαρίνα Σταυράκη – Πατούλη και ο σύζυγός της ότι με τις ενέργειές τους μπορεί να προκαλέσουν την ακύρωση του έργου, αφού στην καλύτερη περίπτωση θα χρειαστεί τροποποίηση της υποβληθείσας πρότασης για την πλήρη ανακατασκευή του σταδίου;

    Εφόσον η τεχνική υπηρεσία του Δήμου χρειάστηκε τόσο λίγες μέρες για να εκπονήσει την μελέτη των 60 χιλιάδων ευρώ, γιατί δεν το έκανε πριν από 13 μήνες, όταν το στάδιο και τότε είχε τριτοκοσμική εικόνα;

    Πως οι αξιότιμοι διοικητικοί σύμβουλοι του ΠΕΑΠ δεν αντιλαμβάνονται ότι εμπλέκονται στο παιχνίδι εξουσίας της οικογένειας Πατούλη;

    Γιατί ο Δήμαρχος κ. Μαυρίδης επιτρέπει στην Πρόεδρο του ΠΕΑΠ να αυθαιρετεί και να εκβιάζει τους συμβούλους της πλειοψηφίας;

    Διαφωνούμε πλήρως με την έμμεση εκχώρηση του Σταδίου στο Δήμο Αμαρουσίου και την μερική επισκευή που προτείνει η Πρόεδρος του ΠΕΑΠ.

    Δηλώνουμε την πλήρη μας στήριξη σε κάθε προσπάθεια επιτάχυνσης των γραφειοκρατικών διαδικασιών για την τάχιστη υπογραφή της σύμβασης με την Περιφέρεια και την έναρξη του έργου πλήρους ανακατασκευής του Δημοτικού μας Σταδίου.»

    Προηγούμενη εξέλιξη

     

     

     

     

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    - Advertisement -spot_img

    ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

    Τελευταία άρθρα