syneidisi ONline
33.2 C
Athens
Δευτέρα, 27 Ιουλίου, 2026
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    28 χρόνια αναμονής για τον κλιματισμό στο Μετρό, νέα καθυστέρηση για την ανακατασκευή των συρμών του ΗΣΑΠ

    Η κατάσταση στον τομέα των δημόσιων συγκοινωνιών στην Αττική συνεχίζει να προκαλεί ανησυχίες, καθώς οι καθυστερήσεις στην ανακατασκευή των συρμών του ΗΣΑΠ και η απουσία κλιματισμού στο Μετρό παραμένουν ανοιχτά ζητήματα για τις αρχές. Ειδικότερα, οι συνθήκες που επικρατούν στους συρμούς των γραμμών του Μετρό είναι απαρχαιωμένες, με τον κλιματισμό να έχει γίνει θέμα συζητήσεων εδώ και 28 χρόνια.

    Η απόφαση για την εγκατάσταση κλιματιστικών συστημάτων στους νέους συρμούς ελήφθη μακράν μετά τη διάθεση των παλαιών, γεγονός που δημιουργεί ερωτήματα σχετικά με την προσαρμογή των υποδομών στις σύγχρονες ανάγκες των επιβατών. Στη δεκαετία του 1990, κατά την κατασκευή των συρμών, η ανάγκη για κλιματισμό φάνταζε δευτερεύουσα, αλλά οι σημερινές συνθήκες ζέστης καθιστούν αυτή την προοπτική επιτακτική.

    Καθυστέρηση στην ανακατασκευή συρμών

    Επιπλέον, η ανακατασκευή των συρμών του ΗΣΑΠ καθυστερεί λόγω διαρθρωτικών προβλημάτων και έλλειψης πόρων. Αυτή η καθυστέρηση έχει προκαλέσει την ανησυχία των επιβατών, οι οποίοι αναμένουν την αναβάθμιση των παλαιών συρμών σε πιο σύγχρονους και ασφαλείς. Η ανάγκη για βελτίωση της ποιότητας των δημόσιων συγκοινωνιών είναι επιτακτική, καθώς η αύξηση του επιβατικού κοινού απαιτεί άμεσες παρεμβάσεις.

    Η κατάσταση αυτή ενδέχεται να επιδεινωθεί περαιτέρω αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα από τις αρμόδιες αρχές προς την κατεύθυνση της αναβάθμισης των υποδομών και της διασφάλισης καλύτερων συνθηκών μεταφοράς για τους επιβάτες. Οι πολίτες συνεχίζουν να εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους για την έλλειψη ενημέρωσης και δράσης από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

    - Advertisement -spot_img

    ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

    Τελευταία άρθρα