syneidisi ONline
31.4 C
Athens
Παρασκευή, 17 Ιουλίου, 2026
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Χρήση αντιραντάρ στην Ελλάδα: Βαριά πρόστιμα και αφαίρεση αδειών για τους παραβάτες

    Η χρήση συσκευών εντοπισμού ταχύτητας οχημάτων, γνωστών ως αντιραντάρ, μπορεί να φέρει τον οδηγό αντιμέτωπο με την τροχαία, παρόλο που η αγορά τους είναι ελεύθερη και πραγματοποιείται μέσω διαδικτύου.

    Οι κάμερες και τα ραντάρ ταχύτητας αποτελούν ένα από τα πιο αποτελεσματικά μέσα για την αντιμετώπιση επικίνδυνων παραβάσεων, όμως δεν λείπουν οδηγοί που χρησιμοποιούν αντιραντάρ για να εντοπίζουν σημεία ελέγχου. Με αυτόν τον τρόπο, μπορούν προσωρινά να μειώνουν την ταχύτητα σε σημεία ελέγχου, επιστρέφοντας μετά σε επικίνδυνη οδήγηση σε δρόμους χωρίς κάμερες.

    Παρά το γεγονός ότι η πώληση των συσκευών είναι νόμιμη, η χρήση τους κατά την οδήγηση απαγορεύεται ρητά στους ελληνικούς δρόμους, εκτός αν ο οδηγός διαθέτει ειδική άδεια από το κράτος. Σε αντίθετη περίπτωση, οι παραβάτες αντιμετωπίζουν σημαντικές κυρώσεις.

    Σύμφωνα με το άρθρο 24 του νέου Κ.Ο.Κ., η οδήγηση με συσκευή εντοπισμού ή παρεμπόδισης ραντάρ κατατάσσεται στην κατηγορία Ε3-Β. Η παράβαση τιμωρείται με διοικητικό πρόστιμο 350 ευρώ, ενώ προβλέπεται επίσης η αφαίρεση της άδειας οδήγησης και των στοιχείων κυκλοφορίας του οχήματος για 30 ημέρες.

    Οι οδηγοί πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς η χρήση αντιραντάρ χωρίς άδεια αποτελεί σοβαρή παράβαση που μπορεί να επιφέρει οικονομικές και διοικητικές συνέπειες.

    - Advertisement -spot_img

    ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

    Τελευταία άρθρα