Φεστιβάλ γεύσεων στο Δήμο Δάφνης – Υμηττού στις 7 και 8 Νοεμβρίου

Ακολουθήστε στην Google το Syneidisi.com και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τους Δήμους της Αττικής, την Ελλάδα και τον κόσμοΠροσθέστε το Syneidisi.com στη Google (ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Ο Δήμος Δάφνης – Υμηττού ανακοίνωσε τη διοργάνωση διημέρου με τίτλο Φεστιβάλ Γεύσεων, που θα πραγματοποιηθεί στις 7 και 8 Νοεμβρίου. Η δημοτική ανακοίνωση, που αναρτήθηκε στις 12 Οκτωβρίου 2026, καλεί κατοίκους και επισκέπτες να συμμετάσχουν σε μια εκδήλωση αφιερωμένη στη σχέση ανάμεσα στη γεύση, τη μνήμη και την ιστορία.

Μια γεύση, μια μνήμη, μια ιστορία

Το κάλεσμα του δήμου συνοψίζεται στη φράση “Μια γεύση. Μια μνήμη. Μια ιστορία.” Το δελτίο ρωτά ρητορικά αν οι πολίτες έχουν πιάτα που τους θυμίζουν αγαπημένα πρόσωπα, συνταγές που ταξίδεψαν από τον τόπο καταγωγής τους ή φαγητά συνδεδεμένα με προσωπικές αναμνήσεις, και προσκαλεί σε ανταλλαγή γεύσεων και αφηγήσεων. Η παρουσίαση της πρωτοβουλίας τονίζει τον ρόλο της τοπικής κουζίνας ως φορέα πολιτισμικής μνήμης και κοινοτικής σύνδεσης.

Στην ανακοίνωση αποφεύγονται λεπτομέρειες σχετικά με το ακριβές πρόγραμμα, τους συμμετέχοντες ή τον χώρο διεξαγωγής, ωστόσο το κάλεσμα υποδηλώνει συμμετοχικό χαρακτήρα, με έμφαση στη συμβολική και κοινωνική διάσταση των γευστικών εμπειριών. Ο χαρακτήρας της εκδήλωσης περιγράφεται ως προσιτός προς τις οικογένειες και τις κοινότητες της πόλης.

Κάλεσμα προς τους πολίτες και επόμενα βήματα

Ο Δήμος προτρέπει όσους ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για λεπτομέρειες μέσω των επίσημων καναλιών επικοινωνίας του. Η ανακοίνωση λειτουργεί ως προάγγελος του διημέρου και θέτει τον τόνο της πρωτοβουλίας, με έμφαση στη συλλογική ανταλλαγή γευστικών αφηγήσεων που συνδέουν γενιές και τόπους καταγωγής.

Η επιλογή του διημέρου, 7 και 8 Νοεμβρίου, τοποθετεί το γεγονός στο δεύτερο μισό της φθινοπωρινής περιόδου, χρονικά κοντά σε άλλες δημοτικές πρωτοβουλίες πολιτισμού και κοινωνικής συμμετοχής. Για πλήρεις πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα, τα ωράρια και τυχόν διαδικασίες συμμετοχής, η δημοτική ανακοίνωση παραπέμπει σε περαιτέρω ενημέρωση από τον Δήμο Δάφνης – Υμηττού.

Το Φεστιβάλ Γεύσεων παρουσιάζει ενδιαφέρον για την τοπική κοινότητα, καθώς επικεντρώνεται στην ανάδειξη της προσωπικής και οικογενειακής μνήμης μέσω της κουζίνας, δίνοντας βήμα σε γεύσεις που αποτελούν στοιχεία πολιτιστικής ταυτότητας. Οδηγίες για συμμετοχή και το τελικό πρόγραμμα αναμένεται να αναρτηθούν από τον Δήμο.

Ακολουθήστε στην Google το Syneidisi.com και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τους Δήμους της Αττικής, την Ελλάδα και τον κόσμοΠροσθέστε το Syneidisi.com στη Google (ανοίγει σε νέα καρτέλα)
- Advertisement -spot_img

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Τελευταία άρθρα