syneidisi ONline
21.8 C
Athens
Πέμπτη, 15 Μαΐου, 2025
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Τσουχτερά πρόστιμα για όσους χαλάνε την εικόνα της πόλης

    Τσουχτερά πρόστιμα για όσους χαλάνε την εικόνα της πόλης

    • Τέλος στο «ράβε ξήλωνε» από ΔΕΚΟ, εταιρείες και εργολάβους στον Δήμο Ηρακλείου Αττικής

    Νέο, αυστηρότερο κανονιστικό πλαίσιο για όλους τους φορείς, ΔΕΚΟ και ιδιώτες, οι οποίοι επεμβαίνουν στο υπέδαφος εντός των ορίων της πόλης, θεσπίζει ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής. Με εισήγηση της δημοτικής αρχής, η οποία πέρασε ομόφωνα στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ορίζονται πλέον μεγάλα πρόστιμα για όσους προχωρούν σε εργασίες στο υπέδαφος και είτε δεν ενημερώνουν τον Δήμο, είτε δεν αποκαθιστούν έγκαιρα και άρτια τα σημεία της επέμβασης. Με αυτόν τον τρόπο η δημοτική αρχή θέλει να βάλει τέλος στο «ράβε ξήλωνε», το φαινόμενο να αλλοιώνονται οι υποδομές της πόλης από πλημμελείς εργασίες τρίτων.
    Συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα εξήγησε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Ηλίας Μπάρμπας, από τούδε και στο εξής εάν ο οποιοσδήποτε φορέας, είτε με δικά του συνεργεία, είτε με εργολάβους, προχωρά σε εργασίες στο υπέδαφος του οδικού δικτύου και των πεζοδρομίων του Δήμου και:
    • είτε δεν έχει λάβει άδεια ή δεν έχει κάνει γνωστοποίηση στις δημοτικές υπηρεσίες (όπου απαιτείται)
    • είτε δεν προχωρά σε άρτια αποκατάσταση του σημείου επέμβασης εντός συγκεκριμένου χρονικού πλαισίου
    θα επιβαρύνεται με πρόστιμα που ξεκινούν από 3.500 και φτάνουν τα 7.000 ευρώ. Μάλιστα, το πρόστιμο θα προσαυξάνεται κατά 1.500 ευρώ ανά ημέρα που καθυστερεί η αποκατάσταση όταν αγνοείται το ορισμένο χρονικό πλαίσιο το οποίο έχει δοθεί με την άδεια ή την γνωστοποίηση.

    Νίκος Μπάμπαλος: «Δεν θα ανεχτούμε να αλλοιωθεί ξανά η πόλη μας ειδικά τώρα που ξεκινάμε ασφαλτοστρώσεις σε όλο τον Δήμο»
    «Βάζουμε ένα τέλος στη νοοτροπία που έχουν ορισμένες εταιρείες, ΔΕΚΟ και εργολάβοι ότι μπορούν να κάνουν ότι θέλουν, όπου θέλουν, αλλοιώνοντας την εικόνα και τη λειτουργικότητα της πόλης μας. Ασφαλώς και δεν λέμε να μην αναπτυχθούν δίκτυα και υποδομές ή, βεβαίως, να μην διορθώνονται οι βλάβες. Όμως απαιτούμε οι εργασίες να γίνονται γρήγορα και να υπάρχει ολική αποκατάσταση των σημείων. Πόσο μάλλον όταν σε λίγες ημέρες ξεκινά ακόμα μια μεγάλη εκστρατεία ασφαλτοστρώσεων και επιδιόρθωσης πεζοδρομίων ύψους 4 εκατομμυρίων ευρώ περίπου, η οποία θα περάσει από το σύνολο της πόλης. Δεν θα ανεχτούμε η καλή εικόνα και το ασφαλές δίκτυο που θα διαμορφώσουμε να αλλοιωθεί ξανά…», το μήνυμα του δημάρχου Ηρακλείου Αττικής, Νίκου Μπάμπαλου.

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    - Advertisement -spot_img

    ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

    Τελευταία άρθρα