syneidisi ONline
33.4 C
Athens
Δευτέρα, 4 Αυγούστου, 2025
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Συνείδηση: Το Όραμα ενός φοιτητή έγινε πράξη

    Συνείδηση: Το Όραμα ενός φοιτητή έγινε πράξη

    Διαβάστε σήμερα στην καθημερινή εφημερίδα Συνείδηση:

    Δωρεάν το 80% του συνολικού ρεύματος του Δήμου Φυλής και 3600 κιλοβατώρες το χρόνο, στα ευάλωτα νοικοκυριά
    Συνείδηση: Το Όραμα ενός φοιτητή έγινε πράξη

    Ο δήμαρχος Φυλής, κ. Χρήστος Παππούς, από τα φοιτητικά του χρόνια, στο Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Κρήτης, είχε δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Με τη βοήθεια φωτισμένων πανεπιστημιακών δασκάλων εμπνεύστηκε να μετατρέψει τα προβλήματα της περιοχής του σε ευκαιρία, χρησιμοποιώντας, επιβαρυμένους περιβαλλοντικά χώρους για παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές.
    Από την πρώτη του θητεία, στο Δήμο Άνω Λιοσίων, προσπάθησε να δρομολογήσει έργα παραγωγής ενέργειας στη Χωματερή, αλλά δεν τα κατάφερε γιατί δεν υπήρχε το νομικό πλαίσιο. Στη δεύτερη θητεία του έθεσε ως στρατηγικό στόχο την ενεργειακή αυτοτέλεια του Δήμου και δούλεψε μεθοδικά, πείθοντας, όταν χρειάστηκε, την Πολιτεία να δώσει λύσεις στα προβλήματα που ανέκυψαν στην πορεία.
    Ώσπου, το όραμα έγινε πραγματικότητα: Ο Δήμος παρέχει, δωρεάν, 3600 KWH το χρόνο, σε ευάλωτα νοικοκυριά και συγκεκριμένα σε 842 οικογένειες που πληρούν τα κριτήρια της Κοινωνικής Υπηρεσίας. Επιπροσθέτως, ο Δήμος θα καλύπτει, δωρεάν, το 80% των συνολικών ενεργειακών του αναγκών. Πιο συγκεκριμένα, σε όλα τα Δημοτικά Καταστήματα, Δημοτικά κτίρια, ΚΑΠΗ, Σχολεία, Βρεφονηπιακούς Σταθμούς και οδικό φωτισμό.

    Επίσης:
    – Ο Ν. Χαρδαλιάς παρουσίασε στην Ελευσίνα, την πορεία προόδου των έργων στρατηγικής σημασίας της Περιφέρειας: «Μέσα από το ΕΣΠΑ να καταστήσουμε την Αττική μια από τις ισχυρότερες Περιφέρειες της Ευρώπης»

    – Εκδήλωση Μνήμης και Αντίστασης για την Κύπρο στο Άλσος Περιστερίου: Δεν ξεχνούν

    – Β. Σίμος: «Πετρούπολη, πόλη Πολιτισμού στην πράξη» – Ο δήμαρχος εξήρε το σημαντικό έργο των τμημάτων Πολιτισμού του Δήμου

    – Τα θέματα της νέας συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου της πόλης: Κατάρτιση των προγραμμάτων των Αθλητικών Χώρων του Δήμου Μεταμόρφωσης

    – Παραστάσεις Καραγκιόζη στο Άλσος Περιστερίου τον Αύγουστο – Για μικρούς και μεγάλους με ελεύθερη είσοδο

    – Ο Δήμαρχος Περιστερίου τίμησε τρεις μαθήτριες του 16ου Γυμνασίου για τις διακρίσεις τους: Α΄ Πανελλήνιος Μαραθώνιος Ανάγνωσης

    και πολλές ακόμα ειδήσεις στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας και στο www.syneidisi.com

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    - Advertisement -spot_img

    ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

    Τελευταία άρθρα