syneidisi ONline
32.3 C
Athens
Τρίτη, 21 Ιουλίου, 2026
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Εκπαιδευτική δράση οδικής ασφάλειας στα Λύκεια του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού: “Καν΄το Σωστά”

    Εκπαιδευτική δράση οδικής ασφάλειας στα Λύκεια του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού: “Καν΄το Σωστά”

    Με δεδομένο ότι τροχαία συμβάντα είναι η πρώτη αιτία θανάτου για τις ηλικίες 5 – 29 ετών στην Ελλάδα, ο Δήμος Φιλοθέης – Ψυχικού σε συνεργασία με το Ι.Ο.ΑΣ, διοργανώνει εκπαιδευτικά προγράμματα για τους μαθητές Λυκείου που αποτελούν τους αυριανούς οδηγούς.
    Πρόκειται για βιωματικά προγράμματα ώστε οι νέοι συμπολίτες μας να αφομοιώνουν τις πληροφορίες και να μην περιορίζονται απλώς στην παρακολούθηση μιας παρουσίασης.
    Στα σχολικά συγκροτήματα θα τοποθετηθούν:
    -Προσομοιωτής ανατροπής αυτοκινήτου: Όχημα φυσικού μεγέθους το οποίο περιστρέφεται 360ο γύρω από το διαμήκη άξονά του. Παρόλο που η ταχύτητα ανατροπής είναι χαμηλή, ο προσομοιωτής ανατροπής περνά με μεγάλη αμεσότητα, το μήνυμα για την αξία της χρήσης ζώνης.
    -Προσομοιωτής Πρόσκρουσης: Η συγκεκριμένη κατασκευή προσομοιώνει εμπρόσθια σύγκρουση με μικρή ταχύτητα. Παρόλα αυτά, η δύναμη που ασκείται στο σώμα των χρηστών κάνει τους περισσότερους να πιστεύουν πως η σύγκρουση ήταν με πολύ μεγαλύτερη ταχύτητα. Αποτελεί εξαιρετικό εργαλείο για τη συζήτηση σχετικά με τη χρήση ζώνης ασφαλείας σε χαμηλές ταχύτητες (π.χ. εντός πόλης).
    -Γυαλιά Προσομοίωσης Μέθης: Αλλοιώνουν το οπτικό πεδίο του χρήστη, προσομοιάζοντας πως βλέπει όταν είναι υπό επήρεια αλκοόλ σε διαφορετικές τιμές. Ο χρήστης καλείται να ολοκληρώσει απλές διαδικασίες φορώντας τα.
    Η δράση θα γίνει στα 3 Λύκεια του Δήμου ως εξής:
    -ΛΥΚΕΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ – Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου
    -ΛΥΚΕΙΟ Ν. ΨΥΧΙΚΟΥ – Δευτέρα 6 Οκτωβρίου
    -ΛΥΚΕΙΟ ΦΙΛΟΘΕΗΣ – Τετάρτη 8 Οκτωβρίου
    Περισσότερες πληροφορίες για το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς»: https://www.ioas.gr/

     

    - Advertisement -spot_img

    ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

    Τελευταία άρθρα