Εκπαίδευση Άμαχου Πληθυσμού 2026

Ακολουθήστε στην Google το Syneidisi.com και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τους Δήμους της Αττικής, την Ελλάδα και τον κόσμοΠροσθέστε το Syneidisi.com στη Google (ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Εκπαίδευση Άμαχου Πληθυσμού 2026

  • Δωρεάν εκπαίδευση πολιτών στον Δήμο Νίκαιας-Αγίου Ιωάννη Ρέντη για την αντιμετώπιση έκτακτων καταστάσεων

Βασικές γνώσεις πρόληψης, αυτοπροστασίας και αντιμετώπισης έκτακτων καταστάσεων θα έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν οι πολίτες που θα συμμετάσχουν στη διήμερη Εκπαίδευση Άμαχου Πληθυσμού 2026, η οποία πραγματοποιείται στον Δήμο Νίκαιας- Αγίου Ιωάννη Ρέντη στις 19 και 20 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο του σχετικού προγράμματος της Περιφέρειας Αττικής.
Η εκπαίδευση θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Δήμου (Π. Τσαλδάρη 10) από τις 18:00 έως τις 20:45 και είναι δωρεάν, με απαραίτητη τη δήλωση συμμετοχής.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει θεματικές ενότητες που αφορούν στην προστασία του άμαχου πληθυσμού, στην πυρόσβεση και στις φυσικές καταστροφές, στις πρώτες βοήθειες, στην έγκαιρη προειδοποίηση και στα μέτρα προστασίας, καθώς και ζητήματα που σχετίζονται με συμβατικά όπλα και χημικές, βιολογικές και ραδιολογικές απειλές.
Την εκπαίδευση θα πραγματοποιήσουν αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος και του Ελληνικού Στρατού, καθώς και ιατρός και χημικός, μεταφέροντας στους συμμετέχοντες βασικές γνώσεις και οδηγίες για την προστασία και την ασφάλειά τους.

Αναλυτικά το πρόγραμμα
Δευτέρα 19 Οκτωβρίου
• 18:00 – 18:45: Γενικά περί Πολιτικής Άμυνας – προστασία άμαχου πληθυσμού, καταφύγια, ορύγματα, σειρήνες.
• 19:00 – 19:45: Γενικά περί πυρόσβεσης – φυσικές καταστροφές – μέτρα προστασίας.
• 20:00 – 20:45: Πρώτες βοήθειες.
Τρίτη 20 Οκτωβρίου
• 18:00 – 18:45: Σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης – αραίωση αστικών κέντρων – συσκότιση – μη εκραγέντες εκρηκτικοί μηχανισμοί – Δ.Α.Ι./Α.Ι.
• 19:00 – 19:45: Συμβατικά όπλα – αποτελέσματα – μέτρα προστασίας.
• 20:00 – 20:45: Ατομικός, βιολογικός και χημικός πόλεμος – αποτελέσματα και μέτρα προστασίας.
Η εκπαίδευση πραγματοποιείται κάθε χρόνο σε καιρό ειρήνης και έχει αποκλειστικά ενημερωτικό και προληπτικό χαρακτήρα. Στόχος είναι οι πολίτες να γνωρίζουν βασικούς κανόνες αυτοπροστασίας και να είναι καλύτερα προετοιμασμένοι για την αντιμετώπιση διαφορετικών καταστάσεων έκτακτης ανάγκης.
Η εκπαίδευση απευθύνεται στον άμαχο πληθυσμό της περιοχής και ειδικότερα σε γυναίκες άνω των 18 ετών και άνδρες άνω των 60 ετών. Η συμμετοχή είναι δωρεάν και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο Αστυνομικό Τμήμα Νίκαιας, στο τηλέφωνο 210 425 4352, καθημερινά από 09:00 έως 12:00.
Ο Δήμος Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη καλεί τους πολίτες να αξιοποιήσουν τη δυνατότητα συμμετοχής σε μια δράση ενημέρωσης και πρόληψης καθώς η γνώση και η σωστή προετοιμασία αποτελούν σημαντικά εργαλεία για την προστασία της ανθρώπινης ζωής και της κοινωνίας.

Ακολουθήστε στην Google το Syneidisi.com και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τους Δήμους της Αττικής, την Ελλάδα και τον κόσμοΠροσθέστε το Syneidisi.com στη Google (ανοίγει σε νέα καρτέλα)
- Advertisement -spot_img

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Τελευταία άρθρα