syneidisi ONline
24.7 C
Athens
Τρίτη, 3 Ιουνίου, 2025
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Εκδήλωση μνήμης γεμάτη διδάγματα Από την Εστία Κρητών Χαϊδαρίου για τη μάχη της Κρήτης

    Εκδήλωση μνήμης γεμάτη διδάγματα Από την Εστία Κρητών Χαϊδαρίου για τη μάχη της Κρήτης

    Μια εκδήλωση μνήμης, αλλά και γεμάτη διδάγματα για το σήμερα, πραγματοποίησε η Εστία Κρητών Χαϊδαρίου για τη μάχη της Κρήτης, το απόγευμα της Κυριακής 1 Ιουνίου στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Δημαρχείου Χαϊδαρίου, εκδήλωση που έγινε υπό της αιγίδα του Δήμου.
    Την εκδήλωση άνοιξε ο πρόεδρος της Εστίας Κρητών Κώστας Ξοφάκης, ο οποίος αφού καλωσόρισε όλους, τόνισε πως η μάχη της Κρήτης μέχρι και σήμερα μας περνά μηνύματα ηρωισμού, αυτοθυσίας και εθνικής συνείδησης, αφού οι αμυνόμενοι υπερασπίστηκαν την πατρίδα τους με πενιχρά μέσα, απέναντι σε έναν πανίσχυρο εχθρό. Όπως είπε, η μάχη της Κρήτης αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για λαούς που αγωνίζονται για την ελευθερία τους σε όλο τον κόσμο. Ευχαρίστησε επίσης τον Δήμο Χαϊδαρίου, που όπως σημείωσε στέκεται πάντα δίπλα στον σύλλογο, σε κάθε εκδήλωση και δράση.
    Από τη μεριά του, ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου Μιχάλης Σελέκος ανέφερε μεταξύ άλλων πως οι άντρες και οι γυναίκες της Κρήτης πραγματοποίησαν μια εποποιία, η οποία έπαιξε ρόλο στην εξέλιξη του πολέμου, αφού λόγω της σκληρής μάχης και των Γερμανικών απωλειών, οι ναζί καθυστέρησαν την
    επίθεση προς την Σοβιετική Ένωση. Όπως υπογράμμισε, η Μάχη της Κρήτης μας διδάσκει ότι πανίσχυροι είναι οι λαοί και όχι οι στρατοί που πολεμούν για να κατακτήσουν λαούς.
    Στην συνέχεια το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εστίας Κρητών Χαϊδαρίου Μιλτιάδης Κυριακάκης, αναφέρθηκε αναλυτικά στις ιστορικές λεπτομέρειες της μάχης της Κρήτης και στον αντίκτυπο που είχε αυτή στην συνέχεια.
    Με τον δικό τους μοναδικό τρόπο απέδωσαν τιμές τα μουσικοχορευτικά τμήματα της Εστίας, παίζοντας και χορεύοντας τραγούδια που εκφράζουν την ψυχή και τον λαό της Κρήτης. Το μουσικοχορευτικό πρόγραμμα ήταν εμπλουτισμένο και με ανάγνωση κειμένου για την ιστορία της μάχης, από το μέλος της Εστίας Λουίζα Κυριακάκη, κάνοντάς το άκρως ενδιαφέρον για όσους το παρακολούθησαν. Την παράσταση έκλεψαν οι…μικροί χορευτές που ξεσήκωσαν το κοινό με τις φιγούρες τους, κερδίζοντας το πιο θερμό χειροκρότημα.
    Στην συνέχεια προβλήθηκε το ντοκιμαντέρ “Τα ουρλιαχτά που λύγισαν τον Ψηλορείτη” των Γιάννη Κανελλάκη και Εμμανουήλ Παντινάκη, με θέμα τη σφαγή στο χωριό Σκούρβουλα από τους ναζί κατακτητές.
    Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι Χαϊδαρίου Κατερίνα Βελέντζα, Ελένη Θερμου, Αλεξία Παναγοπούλου, Ναουάφ Δαουάχερ και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Βαγγέλης Ντηνιακός, Άρης Πανόπουλος, Αποστολής Θεοφίλης, Μιχάλης Ροζής, Αγγελική Ρηγάκη – Γκανά και Χρήστος Νικολάου, καθώς και εκπρόσωποι εθνικοτοπικων και πολιτιστικών συλλόγων της πόλης.

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    - Advertisement -spot_img

    ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

    Τελευταία άρθρα