Δράσεις ενίσχυσης των ωφελουμένων του Κοινωνικού Παντοπωλείου
- Διανομή προϊόντων σε ωφελούμενους του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης για το μήνα Ιούνιο
Νέες δράσεις για τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες μέρες από το Κοινωνικό Παντοπωλείο.
Πιο συγκεκριμένα, στις 30 Μαΐου διοργανώθηκε Bazaar της Ιματιοθήκης που περιλάμβανε είδη ένδυσης και υπόδησης (γυναικεία, ανδρικά και παιδικά), τα οποία, αν και μεταχειρισμένα, ήταν σε άριστη κατάσταση και διατέθηκαν εντελώς δωρεάν στους δικαιούχους του Κοινωνικού Παντοπωλείου.
Επιπρόσθετα, την 11 Ιουνίου, υλοποιήθηκε δράση συγκέντρωσης προϊόντων στην λαϊκή αγορά της Πεύκης, με σκοπό την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου.
Τέλος, την Παρασκευή 16 Ιουνίου, πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη μηνιαία διανομή ειδών σε δικαιούχους του Κοινωνικού Παντοπωλείου, όπου 82 ευάλωτες οικογένειες έλαβαν πακέτα με τρόφιμα και είδη καθημερινής χρήσης, μεταξύ των οποίων: αλεύρι, ντοματοχυμό, ζυμαρικά, όσπρια, ρύζι, κονσέρβες, ψωμί για τοστ, κατεψυγμένα και νωπά λαχανικά, φρούτα, πάνες βρεφικές και ενηλίκων, κρέμες βρεφικές, μωρομάντηλα, καθαριστικά και προϊόντα προσωπικής υγιεινής καθώς και απορρυπαντικά ρούχων.
Οι δράσεις αυτές αποτελούν μέρος της συνολικής προσπάθειας του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης να σταθεί δίπλα στις ευπαθείς ομάδες, προσφέροντας στήριξη σε βασικές ανάγκες διαβίωσης. Οι κοινωνικές δομές του Δήμου συνεχίζουν το έργο τους, με στόχο να μη μείνει κανένας μόνος του στις δυσκολίες.
O Δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης, Μάριος Ψυχάλης, δήλωσε: «Το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου μας εκφράζει τη σταθερή βούληση της Δημοτικής μας Αρχής να σταθεί έμπρακτα δίπλα στους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη, με τρόφιμα αλλά και βασικά είδη ένδυσης. Ευχαριστώ θερμά όλους τους συντελεστές και δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να ενισχύουμε με προσήλωση τέτοιες πρωτοβουλίες.»