Αυλαία για τις προβολές της κινηματογραφικής λέσχης Νέας Ιωνίας “ΜΠΛΟΚΟ”
Μεγάλο φινάλε των θερινών προβολών αλλά και της σεζόν για την Κινηματογραφική Λέσχη Ν. Ιωνίας «ΜΠΛΟΚΟ» με την καταπληκτική ταινία «Ο Δάσκαλος που Υποσχέθηκε τη Θάλασσα» το απόγευμα της Κυριακής!
Ήταν πραγματικά συγκινητικές οι στιγμές που εκτυλίχτηκαν στο κατάμεστο από τους φίλους της λέσχης, προαύλιο χώρο του 4ου δημοτικού σχολείου Ν. Ιωνίας!
Από νωρίς το διοικητικό συμβούλιο προσέφερε σαγκρία αλλά και διάφορα εδέσματα ως ένα συμβολικό μεγάλο ευχαριστώ προς τους φίλους της λέσχης που αγκάλιασαν από την πρώτη στιγμή αυτήν την πρωτόγνωρη για την περιοχή, προσπάθεια.
Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Λέσχης Θοδωρής Παλκογιάννης στο σύντομο χαιρετισμό του: «…Το φετινό μας ταξίδι τελειώνει εδώ.
Ολοκληρώσαμε και τις θερινές προβολές μας, με μια από τις ταινίες – τον δάσκαλο που υποσχέθηκε την θάλασσα – που πραγματικά χαρακτήρισαν όλη μας την πορεία, καθώς για να μπορέσουν να την δουν όλοι οι φίλοι μας, χρειάστηκε να την προβάλλουμε 6 φορές! Ένας αληθινός ύμνος στην ελευθερία, στον ρόλο του εκπαιδευτικού, στον αγώνα ενάντια στον φασισμό.
Κατοικούμε σε έναν από τους μεγάλους δήμους της Αττικής, έναν δήμο με μεγάλη ιστορία, παραδόσεις, σύγχρονα προβλήματα. Σε αυτόν τον δήμο λοιπόν δεν υπάρχει ούτε ένας, εν ενεργεία χειμερινός ή θερινός κινηματογράφος με μόνιμη λειτουργία.
Η λέσχη μας λοιπόν ήρθε να αναδείξει αυτό το κενό, να προβάλλει πως ο πολιτισμός είναι δικαίωμα και ανάγκη για το λαό, όχι προνόμιο λίγων.
Όλη τη φετινή χρονιά, προβάλαμε συνολικά 34 ταινίες, σε 45 προβολές. Πέρασαν από τους φιλόξενους χώρους του Αστέρα και του 4ου δημοτικού πάνω από 7500 άνθρωποι όλων των ηλικιών.
Από τη λέσχη μας προβλήθηκαν ποιοτικές ταινίες σύγχρονες και παλιότερες που μάγεψαν, συγκίνησαν όσους τις παρακολούθησαν.
Η μεγάλη συμμετοχή του κόσμου, δείχνει καταρχήν την ανάγκη του λαού μας για πρόσβαση στον πολιτισμό, στην τέχνη.
Η λέσχη μας δεν έχει χορηγούς. Δε λειτουργεί εμπορικά. Δεν έχει σκοπό το κέρδος. Είμαστε περήφανοι που η είσοδος στις προβολές μας είναι ελεύθερη, άρα προσβάσιμη για κάθε άνθρωπο!
Ευχαριστούμε θερμά τους τεχνικούς, τους ηχολήπτες, τις καθαρίστριες που μας στήριξαν όλη τη χρονιά. Ευχαριστούμε όλους εσάς που από το υστέρημα σας, μας στηρίξατε με την εθελοντική σας προσφορά, την συνδρομή σας.
Έτσι θα συνεχίσουμε ! Η νέα χρονιά θα μας βρει με νέες ιδέες, όρεξη και διάθεση. Η δύναμη μας είστε όλοι εσείς, όλοι όσοι το «εγώ», το κάνατε «εμείς». Όλοι όσοι γνωριστήκατε μέσα από τις προβολές μας και έχετε αποκτήσει πλέον ανθρώπινες, φιλικές σχέσεις…»!
Αφού το Διοικητικό Συμβούλιο ευχήθηκε σε όλους καλές διακοπές και καλή ξεκούραση, έδωσε την υπόσχεση ότι ο Σεπτέμβρης θα βρει τη λέσχη ξανά στις κινηματογραφικές «επάλξεις»!