syneidisi ONline
30.8 C
Athens
Δευτέρα, 30 Ιουνίου, 2025
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Αντιδράσεις για τις απάνθρωπες συνθήκες στον ΗΣΑΠ – Χρήσιμες δράσεις από τις Κομματικές Οργανώσεις Ν. Ιωνίας του ΚΚΕ

    Αντιδράσεις για τις απάνθρωπες συνθήκες στον ΗΣΑΠ – Χρήσιμες δράσεις από τις Κομματικές Οργανώσεις Ν. Ιωνίας του ΚΚΕ

    Με μαζικές εξορμήσεις στους σταθμούς του ΗΣΑΠ οι Κομματικές Οργανώσεις Ν. Ιωνίας του ΚΚΕ κατήγγειλαν την κυβέρνηση που βασανίζει τους πολίτες με τις απάνθρωπες συνθήκες που επικρατούν στους συρμούς του ΗΣΑΠ και στα άλλα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
    Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση τονίζεται: “Τις απάνθρωπες συνθήκες με τις οποίες έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι οι χιλιάδες Ιωνιωτών αλλά και άλλοι που χρησιμοποιούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στην Αθήνα και ιδιαίτερα τον Ηλεκτρικό κατήγγειλαν οι Κομματικές Οργανώσεις Ν. Ιωνίας του ΚΚΕ με μαζικές εξορμήσεις στους σταθμούς του ΗΣΑΠ στην Ν. Ιωνία, στα Πευκάκια και στον Περισσό το πρωί της Δευτέρας.
    Κατήγγειλαν ότι είναι επιλογή της κυβέρνησης να βασανίζει τον λαό με τις τεράστιες αναμονές, μέσα σε βαγόνια κλιβάνους, χωρίς κλιματισμό που κυριολεκτικά ο κόσμος στοιβαζεται ο ένας πάνω στον άλλο, που τη μία μένουν ακινητοποιημένα λόγω βλάβης και την άλλη παίρνουν φωτιά, θέτοντας σε κίνδυνο την ακεραιότητα των επιβατών.
    Μοίρασαν χιλιάδες ανακοινώσεις του Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ που χαρακτηριστικά αναφέρεται:
    «Η “καραμέλα” του πρωθυπουργού και των άλλων κυβερνητικών στελεχών για “βελτίωση της καθημερινότητας” των πολιτών μετατρέπεται σε κακόγουστο αστείο μόλις κάποιος περάσει την είσοδο των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς στην Αθήνα, ειδικά σε συνθήκες αυξημένων θερμοκρασιών, όπως συμβαίνει αυτές τις μέρες.
    Πρόκειται για μια κατάσταση που πλέον μπορεί να χαρακτηριστεί χωρίς υπερβολή απάνθρωπη, οδηγώντας επιβάτες και εργαζόμενους στα όρια της αντοχής τους, με το παράδειγμα του Ηλεκτρικού να είναι ίσως το πιο χαρακτηριστικό.
    Σαν να μην έφταναν οι ατελείωτες αναμονές εξαιτίας της αραιότητας των δρομολογίων, σαν να μην έφταναν οι συνεχείς βλάβες εξαιτίας της παλαιότητας και της κακής συντήρησης του στόλου, τώρα προστίθεται και το βασανιστήριο της απουσίας κλιματισμού στους συρμούς, που δημιουργεί τριτοκοσμικές συνθήκες μεταφοράς και σοβαρούς κινδύνους για την υγεία ειδικά των ευπαθών ατόμων.
    Η κυβέρνηση, το υπουργείο Μεταφορών και η Διοίκηση της ΣΤΑΣΥ γνωρίζουν πολύ καλά την κατάσταση, όχι φυσικά επειδή αναγκάζονται οι ίδιοι να μετακινούνται στην καθημερινότητά τους μέσα σε κινούμενους φούρνους, αλλά από τις διαμαρτυρίες των εργαζομένων, και επιλέγουν συνειδητά να μην κάνουν τίποτα.*
    Φαίνεται ότι η “υπερθέρμανση” και οι “ακραίες θερμοκρασίες” είναι καλά μόνο σαν προσχήματα, για να δικαιολογήσουν τις καταστροφές από τις πυρκαγιές κάθε καλοκαίρι, όπως και τώρα στη Χίο, αλλά ξεχνιούνται πολύ εύκολα όταν πρέπει να ληφθούν μέτρα.
    Δεν πρόκειται απλά για ανικανότητα. Είναι συνειδητή τους επιλογή να αφήνουν τον λαό να βασανίζεται ακόμα και σε απλές καθημερινές διαδικασίες, όπως το να πάει στη δουλειά του και να γυρίσει από αυτή, γιατί προτεραιότητά τους δεν είναι η φθηνή, γρήγορη, άνετη και ασφαλής μεταφορά του λαού, αλλά η εμπορευματοποίηση των Μεταφορών και η στροφή τους με βάση τις ανάγκες της πολεμικής εμπλοκής».

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    - Advertisement -spot_img

    ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

    Τελευταία άρθρα