syneidisi ONline
16.5 C
Athens
Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου, 2025
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Τοποθετήθηκαν οι πρώτοι καφέ κάδοι

    Τοποθετήθηκαν οι πρώτοι καφέ κάδοι

    Ο Δήμος Αιγάλεω στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής πολιτικής του και σε συμμόρφωση με το νέο Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων, προχώρησε στην εγκατάσταση και λειτουργία καφέ κάδων για τη συλλογή οργανικών απορριμμάτων.
    Οι καφέ κάδοι τοποθετήθηκαν αρχικά σε καίρια σημεία της πόλης, στο πλαίσιο «πιλοτικού προγράμματος» για τη συλλογή βιοαποβλήτων, ενώ στρατηγική προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής αποτελεί η σταδιακή επέκταση του προγράμματος σε όλες τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά και η ένταξη του καφέ κάδου στην καθημερινή ζωή των πολιτών.
    Για τον σκοπό αυτό, ο Δήμος Αιγάλεω σε συνεργασία με εξειδικευμένους συνεργάτες της Περιφέρειας Αττικής και του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ), πραγματοποίησε το προηγούμενο διάστημα ενημερωτική δράση σχετικά με τον καφέ κάδο ανακύκλωσης.
    Συγκεκριμένα, η δράση αφορούσε τη χωριστή συλλογή των υπολειμμάτων τροφών (βιοαποβλήτων), την ορθή χρήση του καφέ κάδου και τα οφέλη της ανακύκλωσης και απευθυνόταν σε στοχευμένες τοπικές επιχειρήσεις, όπως υπεραγορές, οπωροπωλεία και καταστήματα εστίασης, με σκοπό να ενταχθούν στο πρόγραμμα.
    Η χωριστή συλλογή υπολειμμάτων τροφών (βιοαποβλήτων) μέσω των καφέ κάδων ανακύκλωσης αποτελεί μια σημαντική περιβαλλοντική δράση, η οποία αναμένεται να αλλάξει την περιβαλλοντική ταυτότητα του Δήμου Αιγάλεω.
    Για περισσότερες πληροφορίες οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα: 210-3427066, 210-3475734 και στο email: [email protected]

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    - Advertisement -spot_img

    ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

    Τελευταία άρθρα