Συνελήφθη 50χρονος εμπρηστής – Θα έκαιγε Άνοιξη και Εκάλη

Ακολουθήστε στην Google το Syneidisi.com και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τους Δήμους της Αττικής, την Ελλάδα και τον κόσμοΠροσθέστε το Syneidisi.com στη Google (ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Συνελήφθη χθες 17 Ιουλίου 2026, ένας 50χρονος άνδρας ο οποίος φέρεται να είχε προγραμματίσει εμπρηστικές ενέργειες στις περιοχές Άνοιξη και Εκάλη. Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε από τις αρχές, οι οποίες εντόπισαν τον ύποπτο σε επιχείρηση ελέγχου που είχε οργανωθεί για την πρόληψη πυρκαγιών, ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου.

Οι αστυνομικές αρχές, σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, είχαν ενημερωθεί για τις προθέσεις του 50χρονου και προχώρησαν στη σύλληψή του πριν προλάβει να εκδηλώσει τις επικίνδυνες ενέργειές του. Ο δράστης φέρεται να είχε προμηθευτεί υλικά που χρησιμοποιούνται για την πρόκληση πυρκαγιών, γεγονός που ανησύχησε τις αρχές.

Η σύλληψη του 50χρονου έρχεται σε μία περίοδο κατά την οποία οι αρχές καταβάλλουν μεγάλη προσπάθεια για την προστασία των δασικών και αστικών περιοχών από τις πυρκαγιές, οι οποίες αποτελούν σοβαρό κίνδυνο κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Οι περιοχές της Άνοιξης και της Εκάλης, λόγω της πυκνής βλάστησης, είναι ιδιαίτερα ευαίσθητες σε τέτοιου είδους περιστατικά.

Η τοπική αστυνομία εντείνει τις περιπολίες και τους ελέγχους σε περιοχές που θεωρούνται ευάλωτες, προκειμένου να αποτρέψει οποιαδήποτε επικίνδυνη ενέργεια που θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο τις ζωές των πολιτών και την περιουσία τους.

Ακολουθήστε στην Google το Syneidisi.com και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τους Δήμους της Αττικής, την Ελλάδα και τον κόσμοΠροσθέστε το Syneidisi.com στη Google (ανοίγει σε νέα καρτέλα)
- Advertisement -spot_img

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Τελευταία άρθρα