syneidisi ONline
35.9 C
Athens
Τετάρτη, 25 Ιουνίου, 2025
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Προβληματισμός για τις Κυβερνητικές αποφάσεις για την Βίλα Καζούλη

     

    Τι δήλωσε ο Δήμαρχος Κηφισιάς σχετικά

    Την έντονη δυσαρέσκειά του εκφράζει ο Δήμαρχος Κηφισιάς, κ. Νίκος Χιωτάκης για το γεγονός ότι το Υπουργείο Περιβάλλοντος ανέθεσε στην κτηματομεσιτική εταιρεία Savills Hellas να προχωρήσει στην άμεση αποτίμηση της αξίας της Βίλας Καζούλη έναντι του ποσού των 10.000 ευρώ. Πιο συγκεκριμένα, η δήλωση του Δημάρχου είναι η εξής: “Με μεγάλη μας λύπη πληροφορηθήκαμε από τον τύπο την πρόθεση της Κυβέρνησης να πωλήσει την ιστορική Έπαυλη Καζούλη, ένα διατηρητέο κτίριο που αποτελεί σήμα κατατεθέν για την πόλη μας.

     

     

    Το Υπουργείο Πολιτισμού έχει χαρακτηρίσει τη βίλα διατηρητέα και το οικόπεδο που την περιβάλει «χώρο ιδιαίτερου φυσικού κάλλους».

    Η μεθόδευση που ακολουθεί όμως το Υπουργείο Περιβάλλοντος αντιβαίνει σε όλα τα παραπάνω.

    Ουδείς μπορεί να κατανοήσει γιατί το Υπουργείο Περιβάλλοντος ανέθεσε στην κτηματομεσιτική εταιρεία Savills Hellas να προχωρήσει στην άμεση αποτίμηση της αξίας της Βίλας Καζούλη έναντι του ποσού των 10.000 ευρώ, όταν αυτή θα μπορούσε να αποτιμηθεί από το Σώμα Ορκωτών Εκτιμητών.

    Ούτε φυσικά κατανοούμε το γεγονός της εμπλοκής του «Πράσινου Ταμείου» του οποίου η αρμοδιότητα δεν είναι να πληρώνει μελέτες εκποίησης δημοσίων ακινήτων αλλά να προχωράει σε αναπλάσεις χώρων.

    Ο Δήμος Κηφισιάς για μια ακόμη φορά ζητάει να παραχωρηθεί η κυριότητα της Βίλας Καζούλη στο Δήμο, ώστε να ελαφρυνθεί το κράτος από το κόστος συντήρησης και να αξιοποιηθεί προς όφελος της κοινωνίας της πόλης αυτό το ιστορικό κτίριο”.

     

    Προηγούμενο άρθρο
    Επόμενο άρθρο

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    - Advertisement -spot_img

    ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

    Τελευταία άρθρα