syneidisi ONline
15.7 C
Athens
Πέμπτη, 15 Μαΐου, 2025
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Εγκρίθηκε η εφαρμογή της ελεγχόμενης στάθμευσης στο κέντρο του Αμαρουσίου

    Σφοδρές αντιδράσεις από την Αντιπολίτευση

    Με το σύστημα της ελεγχόμενης στάθμευσης θα παρκάρουν σε λίγο καιρό οι μόνιμοι κάτοικοι και οι επισκέπτες του εμπορικού κέντρου του Δήμου Αμαρουσίου, αφού το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε κατά πλειοψηφία, στην τελευταία του συνεδρίαση, να υιοθετήσει την μελέτη εφαρμογής του εν λόγω συστήματος. Το σχέδιο του Δήμου προβλέπει την χάραξη των χώρων παρκαρίσματος των οχημάτων, διαχωρίζοντας τις θέσεις επισκεπτών και κατοίκων, ενώ ορίζει το αντίτιμο που θα καταβάλει κάποιος για να σταθμεύει το όχημά του. Η εφαρμογή του συστήματος θα γίνει από ιδιώτη, ενώ ο Δήμος δεσμεύεται να επιβλέπει την εύρυθμη λειτουργία του μέσω της δημοτικής αστυνομίας. Οι στόχοι πολλοί: να δημιουργηθούν θέσεις οργανωμένης στάθμευσης, που θα βάλουν ένα τέλος στην αναρχία που παρουσιάζει σήμερα το κέντρο, οι οποίες και τους κατοίκους θα εξυπηρετήσουν αλλά και θα προσελκύσουν και πάλι επισκέπτες στο νεκρωμένο εμπορικό σημείο της πόλης. Παράλληλα δε, με τα οικονομικά οφέλη από το αντίτιμο του παρκινγκ ο Δήμος θα τονωθεί οικονομικά, τουλάχιστον θα βγάζει τα έξοδα της δημοτικής αστυνομίας.

     

    Τι προβλέπεται

    Το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε την πρώτη φάση ενός γενικότερου πλάνου ελεγχόμενης στάθμευσης στο Μαρούσι, η οποία  αφορά το κέντρο και την περιοχή των Αγίων Αναργύρων.

    Συγκεκριμένα, προβλέπεται η δημιουργία τριών ζωνών ελεγχόμενης στάθμευσης:

    (α) Ζώνη Ι – θέσεις αποκλειστικά επισκεπτών,

    (β) Ζώνη ΙΙ – μικτή ζώνη – θέσεις επισκεπτών και μονίμων κατοίκων και

    (γ) Ζώνη ΙΙΙ – θέσεις αποκλειστικά κατοίκων

    και δύο τομείς (Α & Β).

    Η ακριβής χωροθέτηση των θέσεων αυτών αποτυπώνεται στη μελέτη εφαρμογής και οι εν λόγω θέσεις θα σημανθούν με οριζόντια και κατακόρυφη σήμανση.

    Ειδικότερα:

    Η Ζώνη Ι περιλαμβάνει τις οδούς Βασ. Σοφίας, Χατζηαντωνίου, Αγ. Κωνσταντίνου, Θησέως, Βασ. Όλγας και Βασ. Αμαλίας από το ύψος της οδού Σουρή ως τον άξονα Θησέως – Θεμιστοκλέους, Κυριακού και 28ης Οκτωβρίου, Γαρδέλη από την οδό Σαλαμίνας ως την οδό Βασ. Σοφίας, Περικλέους, Μιλτιάδου έως Ρόδου, Τσαλδάρη από Μιλτιάδου έως Θεμιστοκλέους, Θεμιστοκλέους από Τσαλδάρη έως Βασ. Αμαλίας και τις οδούς Ράλλη και Διονύσου από την Αγίου Κωνσταντίνου έως την οδό Δόλιανης.

    Στις θέσεις της Ζώνης Ι, οι οποίες ανέρχονται, σύμφωνα με τη συνημμένη Μελέτη Εφαρμογής σε 314, θα μπορούν να σταθμεύουν αποκλειστικά επισκέπτες (βραχυχρόνια στάθμευση επί πληρωμή για όλα τα οχήματα).

    Η Ζώνη ΙΙ περικλείεται από τις οδούς Αγ. Κωνσταντίνου, Κηφισίας (μη συμπεριλαμβανομένων) Δόλιανης και Νερατζιωτίσσης, καθώς και από τις οδούς Ράλλη και Αγ. Αναργύρων. Επίσης στη Ζώνη ΙΙ ανήκει η περιοχή που περικλείεται από τις οδούς Γούναρη – 25ης Μαρτίου – Μόσχα – Αγ. Αναργύρων – Γούναρη – Διάκου – Τσαλδάρη – Θεμιστοκλέους – Θησέως – Πλαταιών – Χατζηαντωνίου – Βασ. Σοφίας – Γαρδέλη – Κηφισίας – Γούναρη.

    Στις θέσεις της Ζώνης ΙΙ, οι οποίες ανέρχονται, σύμφωνα με τη Μελέτη Εφαρμογής σε 504, δύνανται να σταθμεύουν επισκέπτες (βραχυχρόνια στάθμευση επί πληρωμή στις θέσεις επισκεπτών) αλλά και κάτοικοι (δωρεάν στάθμευση).

    Τέλος, η Ζώνη ΙΙΙ εξυπηρετεί αποκλειστικά τους κατοίκους και περιλαμβάνει όλες τις περιοχές και άξονες που δεν ανήκουν σε μία από τις παραπάνω ζώνες. Ο θέσεις της Ζώνης ΙΙΙ ανέρχονται σε 830.

    Στις δύο πρώτες Ζώνες, το ωράριο στάθμευσης θα αφορά τις εργάσιμες ημέρες από 09:00 έως 21:00, τα δε Σάββατα από 09:00 έως 16:00, με μέγιστη δυνατότητα στάθμευσης 3 ωρών. Στην Τρίτη Ζώνη, που απευθύνεται αποκλειστικά για κάτοικους, δεν υπάρχει ωράριο.

    Όσο αφορά τους δύο Τομείς Α και Β, αυτοί έχουν ως όριο τον άξονα την οδό Μ. Αλεξάνδρου. Το όριο αυτό χωρίζει τους κατοίκους της περιοχής σε δύο περιοχές περιορίζοντας τη στάθμευση των οχημάτων τους στον τομέα που βρίσκεται η κατοικία τους. Ο κάτοικος του τομέα Α δεν θα μπορεί να σταθμεύσει το όχημά του στις θέσεις κατοίκων του τομέα Β ενώ η στάθμευση στις άλλες ζώνες θα γίνεται με πληρωμή και με το χρονικό περιορισμό που ισχύει για τους επισκέπτες, για τις ώρες λειτουργίας του συστήματος.

    Στον τομέα Α θα ανήκει η περιοχή που βρίσκεται νοτίως της οδού Μ. Αλεξάνδρου και εντός των ορίων της περιοχής, ενώ στον τομέα Β θα ανήκουν οι περιοχές βόρεια από την Μ. Αλεξάνδρου συμπεριλαμβανομένης της περιοχής δυτικά των γραμμών του ΗΣΑΠ.

    Να σημειωθεί ότι ειδικές θέσεις θα προβλέπονται για ΑμΕΑ, για επαγγελματικές ανάγκες αλλά και την φορτοεκφόρτωση των εμπορικών καταστημάτων.

     

     

    Πόσο θα κοστίζει

    Για τους επισκέπτες, το τιμολόγιο που προτείνεται να ισχύσει κατά την έναρξη εφαρμογής του συστήματος και θα αναγράφεται στην οθόνη του παρκόμετρου, καθώς και στις πινακίδες σήμανσης των χώρων στάθμευσης, σε υποπινακίδια, θα είναι το ακόλουθο:

    στάθμευση μισής ώρας, 0,50 ευρώ, στάθμευση μίας ώρας, 1,00 ευρώ, στάθμευση μιάμισης ώρας, 1,50 ευρώ, στάθμευση δύο ωρών, 2,00 ευρώ , στάθμευση δυόμισι ωρών, 4,00 ευρώ , στάθμευση τριών ωρών, 6,00 ευρώ.

    Ετήσιο τέλος στάθμευσης 10 ευρώ για το 1ο όχημα, 25 ευρώ για το 2ο όχημα και 50 ευρώ για το τρίτο όχημα ανά κάτοικο, χωρίς χρονικό περιορισμό ανά θέση ελεγχόμενης στάθμευσης εντός της προσδιορισμένης περιοχής (ζώνης) κατοικίας του, προβλέπεται για τους μόνιμους κατοίκους. Το τέλος καταβάλλεται άπαξ του έτους στο Δήμο και χορηγείται στον ενδιαφερόμενο κάτοικο ειδικό σήμα ετήσιας ισχύος από την ημέρα έκδοσης του.

    Για τις επαγγελματικές ανάγκες καθορίζεται ετήσιο τέλος στάθμευσης ανά θέση 1.800 ευρώ που καθ’ υπολογισμό εκτιμάται ότι αντιστοιχεί στο 60% της μέσης ετήσιας είσπραξης τελών ανά θέση στάθμευσης επισκεπτών.

     

    Αντέδρασε η Αντιπολίτευση

    Το κόστος για όσους θα παρκάρουν πλέον στο κέντρο προκάλεσε τις αντιδράσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης. Για “ακόμη ένα χαράτσι που αποφάσισε να επιβάλει ο κ. Πατούλης με τους ψήφους όλων των συμβούλων του, στους πολίτες του Αμαρουσίου με το πρόσχημα της ελεγχόμενης στάθμευσης”, έκανε λόγο ο επικεφαλής της “Λαϊκής Συσπείρωσης”, κ. Νίκος Μπουντούρογλου, για να συμφωνήσει μαζί του και ο αρχηγός της “Κόντρα στον Καιρό”, κ. Λευτέρης Μαγιάκης, ο οποίος τόνισε ότι δεν είναι καιρός για επιπλέον επιβαρύνσεις των νοικοκυριών. Από την άλλη, ο επικεφαλής της μείζονος, κ. Αλέξανδρος Μπρέγιαννης μολονότι αναγνώρισε την άναρχη κατάσταση που παρουσιάζει σήμερα το κέντρο του Αμαρουσίου σε ό,τι αφορά την στάθμευση, διαπίστωσε προχειρότητα στο εγχείρημα της διοίκησης με τη συγκεκριμένη πρόταση για την ελεγχόμενη στάθμευση.

     

    Η πλευρά της διοίκησης

    Με ένταση απάντησε στις επικρίσεις ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Πατούλης, ο οποίος έκανε λόγο για λαϊκίστικη πολιτική εκείνων που πολεμούν ό,τι προσπαθεί η δημοτική αρχή να εφαρμόσει για να σουλουπώσει την πόλη. “Το εν λόγω μέτρο εφαρμόζεται παντού, σε όλες τις μεγάλες πόλεις του κόσμου, με ακριβώς τις ίδιες μεθόδους”, σχολίασε ο Δήμαρχος, τονίζοντας την ανάγκη να μπει τάξη στο κέντρο προκειμένου και οι κάτοικοι να μπορούν να σταθμεύουν εξασφαλισμένα αλλά και η εμπορική ζωή να πάρει και πάλι ζωή. Ο κ. Πατούλης έκανε λόγο για διγλωσσία εκ μέρους τμήματος της αντιπολίτευσης, από όπου, όπως τόνισε, μολονότι διατυπώνεται πολεμική εναντίον των ιδιωτικών εμπορικών κέντρων της πόλης, τώρα που ο Δήμος προσπαθεί να αντιπαλέψει τη ζημιά που έχουν κάνει στο παραδοσιακό εμπορικό κέντρο, και πάλι αντιδρούν. Όπως και να έχει, ο Δήμαρχος δήλωσε αισιόδοξος ότι με την εφαρμογή της ελεγχόμενης στάθμευσης, για την οποία είπε ότι την ζητούν και οι ίδιοι οι πολίτες του Αμαρουσίου, το κέντρο θα αλλάξει όψη προς το καλύτερο.

     

    Η ώρα της ψηφοφορίας

    Το θέμα πέρασε περιπετειωδώς από το Δημοτικό Συμβούλιο. Ειδικότερα, καθώς η αντιπολίτευση επρόκειτο να το καταψηφίσει, έπρεπε να ψηφίσουν όλα τα μέλη της πλειοψηφίας για να εγκριθεί. Έλα όμως που στην ώρα της ψηφοφορίας η Δημοτική Αρχή ήταν… λειψή. Χρειάστηκε αρκετή ένταση και η… επί του πιεστηρίου έλευση του Συμβούλου της πλειοψηφίας, κ. Γιάννη Ζωγόπουλου για να πάρει το θέμα τις απαιτούμενες ψήφους. Ενοχλημένος ο Δήμαρχος άφησε να εννοηθεί ότι οι… απουσίες της παράταξής του σε ένα τόσο σημαντικό θέμα δεν θα περάσουν…  ατιμώρητες.

     

    Ανακοίνωση μετά τη συνεδρίαση από της “Εκτός των τειχών”

    Η Δημοτική Παράταξη του Αμαρουσίου “Εκτός των τειχών” τοποθετήθηκε για αυτό το θέμα και με την παρακάτω ανακοίνωση: “Στη συνεδρίαση του Δ. Σ. Αμαρουσίου της 6 – 3 – 2012 η Δημοτική Αρχή Αμαρουσίου προχώρησε στην ψήφιση και εφαρμογή του συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης στο κέντρο της πόλης του Αμαρουσίου καθώς και στη γειτονιά των Αγίων Αναργύρων της πόλης μας, αναθέτοντας μάλιστα σε ιδιωτική εταιρία την εγκατάσταση και εκμετάλλευση του συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης (ΑΡΧΙΚΟΝ Α. Ε.).

    Ακόμα, προχωρώντας στην υλοποίηση της νεοφιλελεύθερης πολιτικής της ανταποδοτικότητας, η Δημοτική Αρχή εισηγήθηκε και πέρασε με τις ψήφους της πλειοψηφίας την επιβολή τελών για τη χρήση των αιθουσών του Δημαρχείου σε συλλόγους και φορείς της πόλης μας.

    Η δημοτική αρχή Αμαρουσίου προχωράει ακάθεκτη στην επιβολή της πολιτικής των ιδιωτικοποιήσεων και της ανταποδοτικότητας, χαρατσώνοντας βαριά τους δημότες – εργαζόμενους του δήμου Αμαρουσίου.

    Η ελεγχόμενη στάθμευση επιχειρήθηκε και στο παρελθόν να εφαρμοστεί στο Δήμο Αμαρουσίου από τη Δημοτική αρχή Τζανίκου και κατέληξε σε ένα τεράστιο φιάσκο, χάρη στις αντιδράσεις των απλών κατοίκων – δημοτών της πόλης μας.

    Είναι ενδεικτικό της λογικής που διέπει τη Δημοτική Αρχή Αμαρουσίου το γεγονός ότι σύμφωνα με το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης που ψηφίστηκε, ο χωρισμός της πόλης σε ζώνες στάθμευσης (περιοχές) απαγορεύει στους κατοίκους της πόλης να σταθμεύσουν το αυτοκίνητό τους σε άλλη ζώνη, εκτός της ζώνης της περιοχής κατοικίας τους, αν δεν πληρώσουν. Δηλαδή αν επισκεφτούν τη ζώνη που κατοικεί κάποιος φίλος τους ή συγγενείς τους στο Μαρούσι, μέσα στην ίδια την πόλη που κατοικούν, θα πρέπει να πληρώσουν για να σταθμεύσουν το αυτοκίνητό τους.

    Παρά το γεγονός ότι αρκετοί κάτοικοι της περιοχής των Αγίων Αναργύρων αντέδρασαν και τις αρνητικές ψήφους των Δημοτικών Συμβούλων της μειοψηφίας, η Δημοτική Αρχή όχι μόνο υπερψήφισε τον κανονισμό λειτουργίας της ελεγχόμενης στάθμευσης, αλλά υπεραμύνθηκε της πολιτικής της επιστρατεύοντας τα επιχειρήματα περί νοικοκυρέματος και «εξευρωπαϊσμού» του κέντρου της πόλης, αλλά και τόνωσης της εμπορικής κίνησης και της επιχειρηματικότητας στην περιοχή του Αμαρουσίου που θα επέλθουν από την επιβολή του συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης, το οποίο ανατίθεται μάλιστα σε ιδιώτες (η νομιμότητα της ανάθεσης αυτής ήδη ελέγχεται από το ΣΤΕ) και αναμένεται να φέρει τζίρο 5.000.000 ευρώ στα επόμενα χρόνια.

    Η Δημοτική Αρχή δε μας είπε βέβαια ότι ακολουθώντας πιστά την πολιτική της Δημοτικής Αρχής Τζανίκου και αφού δεν έκανε τίποτα όλα τα προηγούμενα χρόνια για την εξασφάλιση σύγχρονων χώρων στάθμευσης στο κέντρο της πόλης και γύρω από αυτό, προχωράει τώρα στην επιβολή του συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης ρίχνοντας το βάρος στους κατοίκους του κέντρου και των κοντινών στο κέντρο γειτονιών εκδιώκοντας τους ουσιαστικά από τους δρόμους της πόλης μας.

    Η λογική της άκρατης ανταποδοτικότητας και ιδιωτικοποίησης των πάντων (ξεπούλημα ουσιαστικά) φαίνεται και από τις επιλογές της Δημοτικής Αρχής για την επέκταση του συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης σε όλες τις γειτονιές του Αμαρουσίου με προτεραιότητα στις περιοχές του Ιατρικού κέντρου και του Υγεία.

    Φυσικά η εξυπηρέτηση των επιχειρηματικών συμφερόντων και των επιχειρηματικών κύκλων της Λεωφόρου Κηφισιάς και των πελατών – επισκεπτών τους αποτελεί το κύριο και βασικό μέλημα της Δημοτικής Αρχής Αμαρουσίου.

    Η Δημοτική Αρχή Αμαρουσίου καταργώντας κάθε είδους χώρους στάθμευσης στο κέντρο (οικόπεδο Παναγόπουλου – οικόπεδο Σουρή & Πλαστήρα) οικοδομώντας και τσιμεντοποιώντας οτιδήποτε έχει απομείνει ελεύθερο και αδόμητο, έρχεται τώρα να επιβάλλει άλλο ένα χαράτσι στην καθημερινή ζωή των Δημοτών με το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης.

    Ακόμα χειρότερα και επιβεβαιώνοντας την προσήλωση της Δημοτικής Αρχής Αμαρουσίου στη λογική της ανταποδοτικότητας, με σχετική εισήγησή της πέρασε από το Δ. Σ. η απόφαση να χρεώνονται με συγκεκριμένα ποσά όσοι χρησιμοποιούν για διάφορους λόγους τις αίθουσες του Δημαρχείου Αμαρουσίου, δίνοντας έτσι ακόμα ένα πλήγμα στις δραστηριότητες των Συλλόγων και φορέων της πόλης μας, αλλά και σε όσους δεν διαθέτουν χρήματα για να χρησιμοποιήσουν τις αίθουσες του Δημαρχείου, που ανήκει σε όλους μας και συντηρείται από τα χρήματα των Δημοτών, για οποιοδήποτε σκοπό (εκθέσεις ζωγραφικής, φωτογραφίας κλπ.).

    Η Αριστερή Ριζοσπαστική Δημοτική Κίνηση ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ κατήγγειλε και καταγγέλλει την πολική της Δημοτικής Αρχής Αμαρουσίου σχετικά με την επιβολή του συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης και την εκχώρησή του σε ιδιώτες, καθώς και την επιβολή τελών στη χρήση των αιθουσών του Δημοτικού καταστήματος Αμαρουσίου από τους Συλλόγους και φορείς της πόλης μας.

    Κανένα νέο χαράτσι στους εργαζόμενους – δημότες – κατοίκους του Αμαρουσίου

    Το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης της ιδιωτικής εταιρίας που μας επιβάλλει η Δημοτική Αρχή Πατούλη θα αντιμετωπιστεί και θα ξηλωθεί από όλους εμάς τους κατοίκους – δημότες του Αμαρουσίου, όπως και το αντίστοιχο του προκατόχου του Δήμαρχου Τζανίκου.

    ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΑΜΕΣΑ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΒΛΗΘΕΙ Ο ΙΔΙΩΤΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΧΡΗΣΗ ΧΩΡΙΣ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΤΩΝ ΑΙΘΟΥΣΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

    ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΑΜΕΣΩΣ ΕΝΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΥΡΕΣΗ ΛΥΣΕΩΝ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΠΙΒΑΡΥΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΗ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

    Πιστεύουμε ότι οι άξονες που θα πρέπει να κινηθεί ο διάλογος αυτός είναι:

    Η εξασφάλιση θέσεων στάθμευσης για τους κατοίκους και επαγγελματίες της πόλης και η πρόσβασή τους σε όλες τις γειτονιές της πόλης χωρίς χαράτσια και τέλη στάθμευσης.

    Η ανάπτυξη της συνεχώς υποβαθμιζόμενης Δημοτικής Συγκοινωνίας και η δωρεάν χρήση της από όλους.

    Η εξασφάλιση θέσεων στάθμευσης, το κόστος των οποίων θα επιβαρύνονται οι εταιρίες που επιθυμούν να μεταφέρουν τη λειτουργία τους στο Μαρούσι (ιδιαίτερα στον άξονα της Λεωφόρου Κηφισιάς) και όχι οι κάτοικοι – δημότες της πόλης.

    Η λειτουργία περιφερειακών χώρων στάθμευσης γύρω από τους σταθμούς μέσων σταθερής τροχιάς (Ειρήνη – Νερατζιώτισσα κλπ.)

    Η ιδιωτικοποίηση και ανταποδοτικότητα που μας επιβάλλει η Δημοτική Αρχή ΠΑΤΟΥΛΗ στο πλαίσιο της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης του Μαύρου μετώπου (ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑΟΣ) δε θα περάσουν

    Για το ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ

    Δ. Α. Πολυχρονιάδης

    Αιρετός & Ανακλητός Εκπρόσωπος στο Δ. Σ. Αμαρουσίου.”

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    - Advertisement -spot_img

    ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

    Τελευταία άρθρα