Αντιδράσεις για την εκχώρηση της μεταφοράς απορριμμάτων στον Δήμο Αμαρουσίου


Ανησυχία προκαλεί στον τομέα καθαριότητας του Δήμου Αμαρουσίου η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί το τελευταίο διάστημα, σύμφωνα με καταγγελίες της ΔΑΣ-ΟΤΑ Αμαρουσίου. Όπως επισημαίνεται, η λειτουργικότητα του στόλου των απορριμματοφόρων βρίσκεται σε οριακό σημείο, καθώς σημαντικός αριθμός οχημάτων παραμένει ακινητοποιημένος λόγω βλαβών για πολλούς μήνες.

Λειτουργικά προβλήματα και καθυστερήσεις

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΔΑΣ-ΟΤΑ, οι εργαζόμενοι στον τομέα καθαριότητας αναγκάζονται να περιμένουν επί ώρες προκειμένου να επιστρέψουν τα ελάχιστα διαθέσιμα οχήματα και να προχωρήσουν στη συλλογή των απορριμμάτων στις περιοχές ευθύνης τους. Αυτή η καθυστέρηση, όπως αναφέρουν, έχει οδηγήσει σε υποβάθμιση του επιπέδου της παρεχόμενης υπηρεσίας προς τους δημότες.

Αντίδραση στην εκχώρηση υπηρεσιών

Η ΔΑΣ-ΟΤΑ Αμαρουσίου εκφράζει έντονη αντίθεση στην εκχώρηση της υπηρεσίας μεταφοράς απορριμμάτων σε ιδιώτες, θεωρώντας ότι μια τέτοια επιλογή δεν επιλύει τα χρόνια προβλήματα του τομέα, αντιθέτως δημιουργεί νέα. Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων τονίζουν ότι η λύση βρίσκεται στην ενίσχυση του δημοσίου χαρακτήρα των υπηρεσιών καθαριότητας, μέσω προσλήψεων μόνιμου προσωπικού και ανανέωσης του στόλου οχημάτων.

Παράλληλα, επισημαίνουν ότι η εκχώρηση υπηρεσιών σε ιδιώτες δεν αποτελεί μακροπρόθεσμη λύση, καθώς συχνά επιβαρύνει οικονομικά τους δήμους και τους δημότες, χωρίς να διασφαλίζει υψηλότερη ποιότητα υπηρεσιών.

Αίτημα για ουσιαστικές λύσεις

Οι εργαζόμενοι καλούν τη δημοτική αρχή να λάβει άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων, με έμφαση στη συντήρηση και αποκατάσταση των απορριμματοφόρων που βρίσκονται εκτός λειτουργίας. Ζητούν, επίσης, να δοθεί προτεραιότητα σε προσλήψεις και στη βελτίωση των συνθηκών εργασίας, ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή και αποτελεσματική αποκομιδή των απορριμμάτων στον Δήμο Αμαρουσίου.

- Advertisement -spot_img

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Τελευταία άρθρα